Barbara Dallosová Správy

Po dlhých mesiacoch sa už môžete začať opäť tešiť: Info o žiarskych vianočných trhoch!

Na niekoľko dní v roku sa centrum Žiaru pravidelne premení na malé vianočné mestečko s drevenými stánkami, rozvoniavajúcimi dobrotami a žiariacim stromčekom uprostred. Čítajte prvé info o tohtoročných vianočných trhoch.

Ilustračný obrázok k článku Po dlhých mesiacoch sa už môžete začať opäť tešiť: Info o žiarskych vianočných trhoch!
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Najkrajšie sviatky v roku sa nezadržateľne blížia. K ich atmosfére už tradične patrí špecifický stromček uprostred Námestia Matice slovenskej, stánky plné remeselných výrobkov či voňavého punču a sprievodný program.

Dátum, kedy tohtoročné trhy odštartujú, je už známy. Vianočná atmosféra sa centrom Žiaru rozleje v pondelok 14.12. a potrvá do poslednej predvianočnej nedele, teda 22.12.

Ako vysvetlil hovorca Kancelárie primátora mesta Martin Baláž, ich podobu zásadné zmeny nečakajú a Žiarčania na námestí nájdu to, na čo sú zvyknutí. Okrúhle námestie budú lemovať drevené stánky, predajcovia ponúknu sortiment typický pre takéto podujatia, teda remeselné výrobky, vianočné ozdoby, sviečky, či občerstvenie.

Oživením vianočných trhov bola minulý rok po prvý raz súťaž vo varení vianočnej kapustnice, kde kuchársku výzvu prijali napríklad mestskí policajti, mestskí poslanci či pracovníci Mestského úradu. Ako potvrdil Baláž, pre veľký úspech nebude kapustnicové derby chýbať ani tento rok. ,,Tiež sa bude organizovať tradičná výroba a predaj punču na charitatívne účely," dodal.

Kužeľovitý stromček bude tradične svietiť uprostred námestia na mieste fontány, žiť to bude i na pódiu. ,,Kultúrny program bude zabezpečovať Mestské kultúrne centrum (MsKC), ten je však ešte len vo fáze príprav. Už dvadsať rokov je tradíciou aj živý betlehem, ten samozrejme nebude chýbať," uzavrel Baláž.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM