Barbara Dallosová Správy

Po odchode kolotočiarov zostali niektorí obyvatelia sídliska rozhorčení: Spúšť ako po diviakoch! FOTO

Zo žiarskeho sídliska sa len pred pár dňami odobrali prevádzkovatelia kolotočov. V upršanom počasí na sídlili viac než týždeň. To, čo po nich zostalo, sa niektorým obyvateľom nepáči. Odznelo to aj na ostatnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva (23.4.).

Ilustračný obrázok k článku Po odchode kolotočiarov zostali niektorí obyvatelia sídliska rozhorčení: Spúšť ako po diviakoch! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Na trávnatej ploche na sídlisku Pod vŕšky, medzi Žiarčanmi známej ako ,,lúka pod Priorom", sa niekoľkokrát do roka rozloží cirkus alebo prevádzkovatelia kolotočov. Tento rok chceli prevádzkovatelia atrakcií odštartovať sezónu na žiarskom sídlisku už druhý aprílový týždeň. Práve vtedy sa ale spustila séria daždivých dní.

Prevádzkovatelia kolotoče zbalili a trávnatú plochu opustili pred niekoľkými dňami. Stavanie konštrukcií na mokrej zemi po sebe ale zanechalo stopy.

,,Je to jedno z mála miest v Žiari, kde môžete pustiť psa. Jednak, keď tam tie kolotoče sú, tak ho pustiť nemôžete lebo je to nebezpečné, ale tých pár dní sa to dá vydržať. Ale ďalšia vec je že potom odídu a nechajú po sebe takéto vyjazdené ryhy. Tými strojmi zničili kusiská trávy. No spúšť ako po diviakoch," hovorí obyvateľka neďalekého paneláka Sivlia.

Ďalšia obyvateľka zničený trávnik kolotočiarom za vinu nedáva. ,,Ja to mám pod oknom a je pravda že to na pohľad vyzerá veľmi neesteticky, ale podľa mňa za to tí kolotočiari nemohli. Keď balili, tak sme videli z okna že sa tie jamy čo po nich zostali snažili aj nejako zahádzať lopatami. Veď tam stáli niekoľko dní v blate, keby vedeli, že to tak bude, tak by ani neprišli, " myslí si obyvateľka sídliska Jana (48).

Spomínaní prevádzkovatelia a stopy, ktoré zanechali na trávnatej ploche sídliska, boli včera na pretrase aj na zasadnutí mestského zastupiteľstva. ,,Prišli, keď bola lúka mokrá. Urobili hlboké koľaje a zostalo to tam rozryté. Tých sto detí čo sa tam za 10 dní kolotočovalo, to asi ani nie je taký prínos, že by to za to stálo," podotkla v diskusii poslankyňa Stella Víťazková.

Primátor mesta Peter Antal reagoval s tým, že zlé bolo v tomto prípade načasovanie. ,,V tomto sa stotožňujem s pani poslankyňou. Budúci rok ich určite nepustíme v čase, v ktorý teraz prišli. Ja sám som tam posielal mestskú políciu v súvislosti s tými koľajami, no teraz sa to už riešiť nedá. Do budúcna vieme, že ten kolotoč radšej môže prísť o mesiac, o dva. Budeme to vždy dôsledne zvažovať. Je totiž v našej kompetencii, teda v kompetencii mesta, kedy ich tam pustíme a kedy nie," uistil primátor.

Po odchode kolotočov zo sídliska zostala poškodená trávnatá plocha
7
Galéria
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM