Barbara Dallosová Rôzne

Po originálne darčeky netreba chodiť ďaleko: 5 TIPOV na výrobky z regiónu, ktoré potešia každého

Štedrý deň je každým dňom bližšie. Ak aj vy patríte medzi tých, ktorí zháňajú darčeky pre blízkych v šibeničnom termíne, máme pre vás niekoľko tipov. A nie hocijakých! Stavte na lokálpatriotské vianočné prekvapenia :)

Ilustračný obrázok k článku Po originálne darčeky netreba chodiť ďaleko: 5 TIPOV na výrobky z regiónu, ktoré potešia každého
Zdroj: TASR

Darčeky majú byť v prvom rade radosťami, neraz sa ale stávajú i starosťami. Pozháňať v návale pracovných povinností včas darčeky pre celú rodinu a všetkých blízkych býva niekedy nadľudský výkon. Stať sa skutočne originálnym Ježiškom pritom vôbec nemusí byť zložité. Skúste tento rok zabudnúť na ponožky a staviť na drobnosti, ktoré nesú punc nášho regiónu.

Kniha od kremnickej autorky

Kniha z pera Kremničanky Daniely Bednářovej približuje jedno z najtemnejších období histórie, ktoré sa dotklo aj nášho regiónu. Titul Morový stĺp sv. Trojice v Kremnici pútavým štýlom opisuje udalosti, ktoré dnes pripomína morový stĺp uprostred kremnického námestia. Knihu môžete podarovať v klasickej papierovej i v elektrornickej verzii.

Pivná špecialita

Skvelý darček aj pre najnáročnejších pivkárov. ERB Údený ležiak L.E. 12% je nový špeciál z Limitovanej edície Pivovaru ERB z Banskej Štiavnice. Nefiltrované pivo uvarené zo špeciálneho údeného sladu a žateckého chmeľu zanecháva na jazyku jemnú dymovú arómu. Je ideálny ako aperitív aj digestív, ktorý sa hodí k ťažším jedlám pripravovaným nielen na ohni.

Darček nielen pre vášnivých poľovníkov

Diela žiarskeho umeleckého rezbára Jána Homolu poznajú na všetkých kontinentoch. Vychytený majster vo svojej tvorbe zobrazuje rôzne motívy. Hoci sám nie je poľovník, drevené vyrezávané pažby zbraní a reliéfy verne zobrazujúce výjavy z prírody musia potešiť oko každého lovca.

Výnimočné víno

Ringbürgeri boli bohatí kremnickí mešťania, ktorí mali právo od kráľa na predaj a uskladňovanie vína v meste. A tak vznikol Kremnitzer Ringbürger, teda Kremnický Ringbürger, ktorý je odkazom na minulosť Kremnice. Zamatové červené víno s nádhernou vôňou je výsledkom práce profesionálnych slovenských vinárov. Naplnil sa len limitovaný počet fliaš, čo robí z Ringbürgera naozaj vzácny darček.

Zaujímavý kúsok do bytu či domu

Ozvláštniť interiér môže vianočný darček z dielne kremnickej spoločnosti AMI DESIGN, ktorá sa venuje okrem iného i výrobe moderných nerezových bytových doplnkov. Možno by vašim blízkym vyčarovala úsmev na tvári dizajnová váza, štýlový vešiak, či originálny svietnik alebo podnos.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM