Barbara Dallosová Správy

Po troch mesiacoch prechádza k činom: Pozrite OBRAZOM, čo chystá nový riaditeľ žiarskej nemocnice!

V apríli tohto roku zmenila žiarska nemocnica vedenie. Pre Žiarčanov doposiaľ málo známy riaditeľ nemocnice, Prievidžan Ivan Mokrý nám prezradil, aké veľké zmeny našu nemocnicu čakajú. Čo čaká pacientov? Majú sa báť žiarski zdravotníci o fleky? Pozrite si video rozhovor.

Ilustračný obrázok k článku Po troch mesiacoch prechádza k činom: Pozrite OBRAZOM, čo chystá nový riaditeľ žiarskej nemocnice!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Prvé ide na paškál parkovisko

Jedným z najakútnejších problémov je nielen podľa mnohých Žiarčanov, ale aj podľa riaditeľa nemocnice nešťastné parkovanie. ,,Mňa to trápi tak isto ako človeka ktorý bežne prichádza do nemocnice, to je agenda ktorá nás čaká v najbližších dňoch. Pracujeme na projekte zmeny systému parkovania, najprv identifikujeme plochy, ktoré je možné využiť na parkovanie. Treba tomu dať systematickosť,“ ubezpečuje šoférujúcich návštevníkov nemocnice Ivan Mokrý.

Okná áno, klíma nie

Základnou jednotkou komfortu pre pacienta sú samozrejme izby. Tie podľa sú podľa čerstvého riaditeľa nevyhovujúce. ,,Čakajú nás aj dlhodobejšie a väčšie zmeny. Tí ktorí poznajú situáciu v nemocnici vedia, že máme tu napríklad mnoho lôžkových izieb kde máme šesť pacientov, to je stav absolútne nevyhovujúci. Riešeniu tohto problému sa chceme venovať veľmi intenzívne, už v súčasnosti pracujeme na tzv. medicínskom redizajne, kt. predstavuje logistické preusporiadanie nemocnice – cieľom je zvýšiť komfort pacienta a úroveň služieb,“ vysvetľuje svoje plány riaditeľ.

Celý rozhovor s riaditeľom nemocnice si pozrite vo videu!

V rozbiehajúcej sa letnej sezóne pribúda problém s teplom na pacientských izbách. O tomto probléme sme písali v článku: Trópy útočia i na žiarsku nemocnicu: Klímu nemá ani jedna izba, bojuje sa aj čajom! Tento stav by sa však podľa Mokrého zmeniť nemal: ,,Som si vedomý že súčasná situácie nie je pre pacientov veľmi komfortná, ale bohužiaľ, z medicínskeho hľadiska použitie ventilátora alebo klimatizácie nie je šťastné. Túto situáciu chceme riešiť výmenou okien a použitím tieniacej techniky. Všetko je v procese schvaľovania,“ reaguje Mokrý.

O fleky sa báť netreba

Prvou myšlienkou zamestnancov pri zmene vedenia je prirodzene istota pracovného miesto. Mokrý tvrdí, že personálne zmeny budú len pozitívne. ,,Nejdeme redukovať žiadne oddelenia, práve naopak, pracujeme na ich rozvoji a posilnení. Súčasne medicínsky personál bude čerpať zo sieťového know-how a zdieľaných skúseností Sveta zdravia. Tiež náš čakajú zmeny v motivačnom systéme- princípom odmeňovania je individuálnosť, zásluhovosť a motivácia jednotlivca,“ vysvetľuje Mokrý. ,,Ja verím tomu že pozitívne motivovaný zamestnanec rovná sa spokojný pacient,“ dodáva na záver.

Nové lavičky do čakární

Nemocnica v rámci internej iniciatívy Pekná nemocnica plánuje v najbližšom období kompletnú výmenu lavičiek v ambulantných čakárňach. S týmto nápadom prišli samotní zamestnanci a projekt sa realizuje vo všetkých 12 nemocniciach Svet zdravia na Slovensku. V Žiari nad Hronom sa tak vymení až 354 miest na pohodlné sedenie. V celej sieti tento počet predstavuje 4128 miest na sedenie.

Prečítajte si aj: Žiarska nemocnica definitívne v rukách Penty: Toto je nový riaditeľ!

Ivan Mokrý, riaditeľ žiarskej nemocnice: TOTO plánujeme spraviť ako prvé!
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM