Martin Károly Rôzne

Počasie ovplyvnilo aj návštevnosť kúpalísk v okrese Žiar nad Hronom

Kremnica/Žiar nad Hronom/Sklené Teplice/Vyhne 23. júla - Teplé počasie sa podpísalo aj pod vyššiu návštevnosť kúpalísk v okrese Žiar nad Hronom. Niekde posilnili počet zamestnancov, inde tieto opatrenia neboli nutné. Pre TASR to uviedli zástupcovia k

Samozrejme, horúčavy zvýšili počet návštevníkov. Aj keď musím podotknúť, že pri tých extrémnych teplotách sme mali skôr pocit, že ľudia radšej zostávajú doma v chládku,“ povedala Jana Mičová z kremnického termálneho kúpaliska. Návštevnosť sa zvýšila aj na žiarskom plážovom kúpalisku, v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka tu majú v horúcich dňoch aj o 400 ľudí viacej, konštatoval vedúci kúpaliska Ján Žiak. Oproti začiatku sezóny je väčší záujem aj o termálne kúpalisko v Sklených Tepliciach. Ako však upozornil ich starosta Ľubomír Meliš, „ak to môžem porovnať s predchádzajúcimi sezónami, tak sme v minulosti v takýchto horúčavách zaznamenávali vyššiu návštevnosť“. Pripisuje to tomu, že jazerá neďalekých Štiavnických tajchov, ktoré nedávno vyčistili, sú v takýchto teplotách väčším lákadlom na osvieženie. Viac záujemcov zaznamenali aj v akvaparku vo Vyhniach, ako uviedol jeho riaditeľ Ľubomír Viglaš.

Na kremnickom kúpalisku tiež posilnili počet ľudí vykonávajúcich sanitáciu. „Každý deň je nonstop k dispozícii viac zamestnancov, ktorí sa starajú o čistotu areálu, košov, toaliet,“ konštatovala Mičová. Vo vyhnianskom akvaparku sú na plnú kapacitu pripravení a personál podľa Viglaša neposilňujú. „Naša kapacita kúpaliska je 2000 návštevníkov, takže opatrenia neboli nutné,“ dodal Žiak.

Napriek náporu prázdninujúcich detí či dovolenkárov na kúpaliskách zatiaľ nezaznamenali väčšie množstvo zranení. „Vyšší počet úrazov sme nezaznamenali, plavčíkov sme posilnili, na slnečné dni ich pracuje viac,“ objasnila Mičová.

Žiarske kúpalisko navštevujú plavci najmä z mesta, prichádzajú sem však tiež z Handlovej, Prievidze či Zvolena. Bazény vo Vyhniach si na letnú rekreáciu vyberajú nielen ľudia z okolitých miest ako Kremnica či Banská Bystrica, ale aj z Levíc či Zlatých Moraviec.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM