Kultúra

Pocta pre Emíliu Vášáryovú. Stala sa historicky prvou laureátkou filantropickej Siene slávy

Táto skvelá herečka, ktorá prežila detstvo v Banskej Štiavnici, získala počas svojej hereckej kariéry mnoho ocenení. Teraz jej bola udelená ďalšia pocta, stala sa prvou laureátkou Siene slávy Fóra donorov.

Ilustračný obrázok k článku Pocta pre Emíliu Vášáryovú. Stala sa historicky prvou laureátkou filantropickej Siene slávy
Zdroj: TASR

Toto špeciálne uznanie získala za dlhoročné angažovanie sa v oblasti filantropie. Už 15 rokov je čestnou predsedníčkou verejnej zbierky Hodina deťom a v roku 1995 stála pri zrode Nadácie pre deti Slovenska.

„Ja som sa zapojila do tohto projektu a neľutujem, pretože pomáhať iným je jedna z najdôležitejších vecí, pre ktorú sme prišli na tento svet. Z mojej vlastnej skúsenosti môžem povedať, že keď pomáhame druhým, pomáhame tým aj sebe,“ povedala Vášáryová.

Slávnostné udeľovanie cien Filantrop roka 2013 a TOP firemný filantrop Fóra donorov sa uskutočnilo v stredu, 27. novembra, v bratislavskom divadle Malá scéna. Ocenenie mohli získať firmy a jednotlivci, ktorí v minulom roku poskytli finančné alebo nefinančné dary na podporu verejnoprospešných projektov.

„Hlavným cieľom podujatia je poukázať na to, že filantropom môžem byť naozaj každý. Nezáleží to od zdravotného stavu nášho tela, duše či dokonca bankového konta. My hovoríme, že filantropia je životný štýl a to sa snažíme presadzovať," priblížila význam podujatia Lucia Faltinová, výkonná riaditeľka Fóra donorov a podpredsedníčka Rady vlády SR pre ľudské práva, národnostné menšiny a rodovú rovnosť.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM