Martin Károly Samospráva

Pod Kortínou pribudne kamera: Mesto chce lepšie strážiť osadu

Pred časom sa Pod Kortínou osadili fotopasce. Tie však nestačili, a čierne skládky pribúdajú. Mesto sa teda rozhodlo pre radikálnejšie riešenie.

Ilustračný obrázok k článku Pod Kortínou pribudne kamera: Mesto chce lepšie strážiť osadu
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Pd februára tohto roku sa systém monitorovania v Žiari nad Hronom zmenil. Kamery monitorujú zdravotne postihnutí. Šesť civilistov sa strieda v 7,5 hodinových pracovných zmenách tak, aby bola zabezpečená pravidelná 24-hodinová prevádzka. Celý článok si prečítajte TU: Kamerový systém v Žiari po novom: Takto chce radnica zvýšiť bezpečnosť!

Kamera nad Kortínou

Na štvrtkovom 20. februára zastupiteľstve boli poslanci informovaný o tom, že nová kamera pribudne aj v časti Pod Kortínou. Podľa primátora, Petra Antala, sa mesto prihlásilo do ďalšej výzvy. „Jednou z kamier z tohto projektu bude aj kamera umiestnená nad Kortínou, aby bol čo najlepší záber na túto časť,“ vysvetľuje primátor.

Podľa neho ide najmä o preventívne riešenie kvôli tomu, aby tu nevznikali nové čierne skládky odpadu. „Aby sme znovu o dva roky nemuseli riešiť čistenie Kortíny,“ dodáva Antal. Pozrite ako to tu vyzeralo pred časom: Desivé zábery z Kortíny: Toto smetisko vám zdvihne žalúdok!

Fotopasce sa neosvedčili

Mesto chce mať podľa neho kontrolu aj nad novými prisťahovalcami do osady. Fotopasce sa podľa Antala neosvedčili. „Fotopasca svojim záberom zaberá len malý priestor. Ak tu umiestnime kameru, s podstatne iným dosahom na kopec nad Kortínu, tak uvidíme oveľa väčšiu časť,“ dodáva na záver s tým, že fotopasce sa budú môcť tým pádom umiestniť aj v iných častiach mesta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM