Jakub Forgács Krimi

Výbuch na ulici: Trhavina bolo umiestnená na parkovacej ploche, poškodilo 3 autá

AKTUALIZOVANÉ! Šokujúce dianie na ulici. Na parkovacej ploche explodovala trhavina. Výbuch poškodil až tri autá.

Ilustračný obrázok k článku Výbuch na ulici: Trhavina bolo umiestnená na parkovacej ploche, poškodilo 3 autá
Zdroj: Policajný zbor SR

„Doposiaľ nezistený páchateľ v nedeľu o 23:15 vo Zvolene na ulici Kuzmányho nábrežie, doposiaľ nezisteným spôsobom umiestnil na verejne prístupnú parkovaciu plochu pred polyfunkčným objektom, približne 400 gramov trhaviny,“ informovala Mária Faltániová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Ako ďalej policajná hovorkyňa uviedla, po jej odpálením časovým roznecovačom došlo k výbuchu a k následnému poškodeniu troch áut: BMW, Volkswagenu Touareg, ktorých majiteľom je spoločnosť z Detvy, ako aj Peugeotu 207, ktorého držiteľom je spoločnosť z Českej republiky. „Pri výbuchu došlo aj k rozbitiu skla reklamného pútača, poškodeniu múrika na budove a k rozbitiu sklenenej výplne okna v zadnej časti ďalšej budovy. Škoda, ktorá vznikla majiteľom vozidiel aj budov doposiaľ nebola vyčíslená. K zraneniu osôb nedošlo,“ povedala Faltániová.

Polícia dych vyrážajúcu udalosť v týchto chvíľach vyšetruje. Vyšetrovateľ vo Zvolene začal trestné stíhanie vo veci zločinu všeobecného ohrozenia a zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM