Martin Károly Rôzne

Podnikateľ sa rozhodol napraviť nepovolený výrub výsadbou nových drevín

Žiar nad Hronom 11. októbra - Podnikateľ Martin Petro, ktorý prednedávnom bez povolenia vyrúbal dreviny v areáli bývalej škôlky na ulici Štefana Moysesa v Žiari nad Hronom, sa rozhodol, aj na základe článku uverejnenom na našej stránke, vysadiť z vla

Pred dvoma týždňami som osobne zasadil dvadsaťpäť tují, pričom desať z nich sme dali na mestský pozemok,“ začína rozprávať Petro. Ďalších pätnásť dvojmetrových drevín vysadil na vlastnom pozemku, v už spomínanom areáli bývalej materskej školy. Okrem toho v ňom zasial i novú trávu. Celú výsadbu mu odobril odbor životného prostredia MsÚ v Žiari nad Hronom.

K tomuto kroku som sa odhodlal preto, aby som odčinil svoj čin, ale aj preto, lebo ako majiteľ pozemku chcem, aby môj majetok nejako vyzeral,“ vysvetľuje Petro dôvody, prečo sa rozhodol konať v prospech zelene v meste. Tuje na mestskom pozemku sa vysadili s odporučením mesta, čo nám potvrdila i Marcela Gendiarová z odboru životného prostredia: „Má to odobrené od mestského úradu, mali sme tam obhliadku a dostal na výsadbu súhlas.

To, aby som spravil niečo pre mesto, mi navrhli tí nemenovaní obyvatelia, vo vašej reportáži. Tak som to aj urobil,“ obhajuje sa podnikateľ, pričom dodáva, že v súčasnosti sa stretáva len s pozitívnymi ohlasmi od obyvateľov domov v blízkosti inkriminovanej škôlky. „Celá výsadba má podľa mňa väčšiu hodnotu ako tie kríky, ktoré tam boli,“ hovorí Petro. Tento fakt nevyvrátila ani Gendiarová: „Spoločenská hodnota predchádzajúcich krovín nebola taká vysoká ako tých, ktoré tam vysadil teraz.

Martin Petro v súčasnosti stále čaká na pokutu od Obvodného úradu ŽP so stálym pracoviskom v Žiari nad Hronom, a preto sa ešte k celej záležitosti nechcel veľmi vyjadrovať, no vo chvíli, keď ju obdrží, je rozhodnutý napísať odvolanie: „Myslím, že náhrada sa spravila,“ reaguje razantne. Okrem toho sa v areáli škôlky nachádza ešte desať starých osemmetrových tují, na ktoré dostal od mesta povolenie na výrub: „Áno, má už právoplatné povolenie na výrub,“ potvrdila Gendiarová na záver.

Katarína Pružinová

[color=#ff0000]­Súvisiaci článok[/color]: Za nepovolený výrub drevín bude majiteľovi udelená pokuta http://www.ziar24.sk/news.php?…

Tuje
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM