Martin Károly Rôzne

Podnikatelia vyvolali v parlamente ostrú diskusiu

Žiar nad Hronom - Dvaja podnikatelia kritizovali na ostatnom mestskom zastupiteľstve, ktoré sa uskutočnilo vo štvrtok 24. februára, rozhodnutie v ktorom mesto zvýšilo daň z nehnuteľnosti pre podnikateľské subjekty. Podnikatelia, tvrdia, že daň sa mal

Podnikatelia síce zhodne tvrdili, že čiastka za daň pre nich nieje likvidačná, nezdal sam im princím zdaňovania.„Ide o spravodlivosť, keď sa daň zvyšuje, tak nielen jednej skupine ale všetkým,“ tvrdí Štefan Závadský podnikateľ zo Žiaru nad Hronom. „Nepamätám si jednu jedinú vec, v čom mi mesto pomohlo aby som mal napríklad lepšie podnikateľské prostredie,“ dopĺňa ďalší podnikateľ Miroslav Grznár.

Myslím, že táto diskusia je neopodstatnená a hlavne je veľmi nekorektná,“ kontruje žiarsky primátor Ivan Černaj. „Tieto peniaze nebudú prejedené, ale použité aj pre ich zamestnancov, ich zákazníkov a obyvateľov mesta,“ dodáva primátor.

Miroslav Grznár verejne kritizoval aj fakt, že mesto si počas krízy zobralo 120 miliónový úver /v slovenských korunách/. „Tu niečo nie je v kostolnom poriadku, osvetlenie sa v tejto dobe jednoducho nemalo nemalo riešiť, malo sa počkať na výzvu,“ upresňuje Grznár. „Ak niekto považuje za rozšafnosť, že mesto opravilo rozpadajúce sa osvetlenie, ktoré 50 rokov nikto neopravoval, tak to je úplne od veci,“ odpovedá na námietku Ivan Černaj.

Kompletné vyjadrenia nájdete vo videu.

/mak/

Podnikatelia vyvolali v parlamente ostrú diskusiu
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM