Martin Károly Krimi

Podvodníci pod priemyselnými kamerami okradli starčeka o tisíc EUR

Podvodníci nahovorili 88 ročného muža zo Zvolena aby im požičal peniaze na operáciu šoféra havarovaného kamiónu. Starček s nimi išiel k bankomatu a požadovanú sumu im vydal. Polícia žiada o pomoc občanov pri identifikácii podvodníkov.

Oddelenie skráteného vyšetrovania vo Zvolene vykonáva trestné konanie vo veci prečinu podvodu, ktorého sa dopustil doposiaľ neznámy páchateľ tým, že v sobotu (17.7.) krátko popoludní vo Zvolene na sídlisku Západ za účelom ukázania cesty do nemocnice vzal do osobného motorového vozidla tmavomodrej farby 88-ročného muža, ktorého nahovoril na zapožičanie finančnej hotovosti vo výške** 3-tisíc EUR**, pričom tvrdil, že ich potrebuje na operáciu šoféra havarovaného kamióna pri Dobrej Nive. Nakoľko však starček nemal takúto hotovosť pri sebe, išli spolu uvedeným vozidlom do banky, ktorá sa nachádza v obchodnom centre v Banskej Bystrici. Poškodený vybral z účtu hotovosť vo výške tisíc EUR a túto odovzdal vodičovi uvedeného vozidla v garáži obchodného centra a spoločne sa vrátili do Zvolena, kde bol poškodený z auta vysadený.

K prípadu sú k dispozícii aj fotografie a videozáznam, na ktorých sú viditeľné podozrivé osoby, ako aj osobné motorové vozidlo Opel, ktoré tieto osoby používali. Polícia touto cestou žiada občanov, ktorí by osoby na fotografiách či videozázname spoznali a mohli pomôcť k ich vypátraniu, aby to oznámili na známom telefónnom čísle 158.

Zdroj KR PZ SR Banská Bystrica

Podvodnici BB
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM