Iné športy

Pohár SNP v karate: Striebro a bronz vybojovali Žiarčania

Pohár SNP je jeden z najstarších karate turnajov na Slovensku. Turnaj je súčasťou Európskeho turnaja univerzít v karate a tento rok sa ho zúčastnilo 20 klubov zo Slovenska a 1 klub z Poľska. Za žiarske farby nastúpili Nina Jelžová a Milan Laurov. Úspešne.

Ilustračný obrázok k článku Pohár SNP v karate: Striebro a bronz vybojovali Žiarčania
Zdroj: Dnes24.sk

28. ročník sa konal 27. októbra 2013 v Banskej Bystrici. Oproti minulým ročníkom umožňoval štart nielen seniorským vekovým kategóriám, ale aj dorastencom od 14 rokov, čo využili aj naši karatisti z MŠK Žiar nad Hronom. Obsadenosť turnaja, čo sa týka počtu pretekárov, bola viac než skromná, no priateľská atmosféra tento nedostatok kompenzovala a diváci mali možnosť vidieť pekné výkony pretekárov.

Striebro pre Jelžovú

Prvá do bojov zasiahla naša úspešná 13-ročná pretekárka Nina Jelžová. Medzi staršími dorastenkami /14–15 rokov/ do 50kg v nie v príliš obsadenej kategórii sa starších súperiek nezľakla a z turnaja si odniesla striebornú medailu.

Bronz vybojoval Milan Laurov

Pre Milana Laurova bol tento turnaj poslednou možnosťou doladiť formu pred Majstrovstvami sveta juniorov, na ktorých bude reprezentovať Slovenskú republiku. Po týždennom výpadku z tréningov kvôli zraneniu bolo v Milanovom prejave cítiť neistotu, no s pribúdajúcimi zápasmi sa Milan dostával do formy. V semifinále za remízového stavu poslali rozhodcovia do finále nášho súpera a tak Milan zabojoval o bronz, kde uspel a tým úspešne ukončil vystúpenie našej malej výpravy na tomto podujatí.

Otvorené majstrovstvá v Žiari už túto sobotu

Pokiaľ chcete vidieť našich pretekárov v akcii, príďte 9. novembra 2013 do MsKC v Žiari nad Hronom, kde sa konajú otvorené Majstrovstvá Stredoslovenského zväzu karate. Začiatok súťaže je o 10:00 hod.. Začína sa disciplínou súborné cvičenia kata. Okolo 12:00 hod. Začne disciplína športový zápas kumite. V tomto istom čase bude náš pretekár Milan Laurov bojovať za Slovensko na Majstrovstvách sveta juniorov v Španielsku, držme mu palce!

Ľubomír Striežovský tréner Karate klub MŠK Žiar nad Hronom www.karatezh.sk

Pohár SNP v karate: Strebro a bronz putovalo do Žiaru
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM