Správy Samospráva

Pol milióna eur pre žiarsku eseročku: Peniaze pôjdu na rozbehnutý projekt

Žiarski poslanci odsúhlasili zvýšenie základného imania mestskej eseročky. Tá pokračuje v jednom z najväčších rekonštrukčných projektov v meste.

Ilustračný obrázok k článku Pol milióna eur pre žiarsku eseročku: Peniaze pôjdu na rozbehnutý projekt
Zdroj: TASR

Za účelom dofinancovania rekonštrukcie futbalového štadióna dnes žiarski mestskí poslanci na zasadnutí mestského zastupiteľstva odsúhlasili zvýšenie základného imania mestskej spoločnosti Technické služby, s.r.o. Jej základné imanie sa tak zvyšuje z doterajšej výšky 1,642 milióna eur na celkovú výšku 2,142 milióna eur, a to peňažným vkladom vo výške 500 000 eur zo strany spoločníka – mesta Žiar nad Hronom.

Futbalový štadión mesto rekonštruuje aj za pomoci dotácie od štátu z programu na obnovu futbalových štadiónov. Projekt počíta s vybudovaním nových tribún, modernizáciou zázemia aj hracej plochy. Z kedysi spartakiádneho štadióna tak má podľa samosprávy vzniknúť moderný štadión, kde sa opäť bude hrať II. liga.

Podľa primátora Petra Antala pokračujú práce na rekonštrukcii aj v týchto dňoch.

,,Bol urobený trávnik bez zasiatia, teda všetky potrebné vrstvy vrátane oddrenážovania. Boli osadené nové tribúny, tie musí ešte dodávateľ dokončiť, a momentálne sa budujú pätky pre osvetlenie. Prebiehajú búracie práce v hlavnej tribúne," podotkol Antal s tým, že práce prebiehajú tak, ako to počasie dovoľuje.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM