Barbara Dallosová Krimi

Policajti sa nestačili čudovať: Traja opití cyklisti v jeden večer, pozrite, koľko nafúkali!

Uplynulý víkend vyrazili na cesty viac než dve stovky policajtov. Dopravno-bezpečnostná akcia si mala posvietiť na vodičov, policajti ale nezabudli ani na cyklistov. Tí s nimi pravdepodobne nepočítali a len v piatkový večer ich zastavili podgurážených hneď niekoľko...

Ilustračný obrázok k článku Policajti sa nestačili čudovať: Traja opití cyklisti v jeden večer, pozrite, koľko nafúkali!
Zdroj: TASR

Cyklisti predbehli šoférov

Policajti počas víkendovej akcie zistili až 471 priestupkov. Za takmer polovicu z nich mohla privysoká rýchlosť. Prípadov, kedy vodiči jazdili pod vplyvom alkoholu bolo 14. V piatich prípadoch šlo o podnapitých šoférov, a vo zvyšných deviatich o cyklistov.

S tromi promile na dvoch kolesách

,,V piatok 1. 8. 2014 kontrolovala polícia v Banskej Štiavnici troch cyklistov, u ktorých bola pri kontrole zistená prítomnosť alkoholu v dychu,“ informovala hovorkyňa KR PZ Petra Kováčiková. Podľa toho, čo ukázali čísla na prístrojoch, si ale cyklisti zrejme nedali len po jednom pive. ,,V dvoch prípadoch predstavovala nameraná hodnota takmer 2 promile alkoholu v krvi a v jednom prípade išlo o cyklistu, ktorý jazdil s takmer tromi promile alkoholu v krvi,“ hovorí o nemalých číslach Kováčiková.

Kontrola mala zmysel

Napriek neustále sa zvyšujúcemu počtu policajných kontrol podľa hovorkyne niektorí vodiči či cyklisti zodpovednejší nie sú. ,,Výsledky týchto akcií opäť svedčia o tom, že dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou v cestnej premávke je zo strany polície potrebný neustále, pretože na cestách sa každý deň nájdu vodiči, ktorí si myslia, že pravidlá cestnej premávky pre nich „neplatia“,“ dodáva na záver Kováčiková.

Viac o policajnej akcii čítajte tu: Policajti v akcii na cestách celého kraja: Vodiči doplácali na rýchlosť aj nezapnuté pásy

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM