Martin Károly Krimi

Polícia dohliadne na verejný protest vo Zvolene

Polícia bude v piatok počas protestu vo Zvolene chrániť ústavné práva na pokojné zhromažďovanie sa a slobodu prejavu. Na bezpečný a pokojný priebeh ohláseného protestu polícia pomôže dohliadnuť v spolupráci s organizátormi podujatia a mestom.

K pokojnému priebehu protestu môžu prispieť všetci účastníci zhromaždenia. Najmä tým, že budú svoje právo, vyjadriť vlastný názor na zhromaždení prejavovať pokojne. Polícia stojí na strane slušných občanov, ktorých bude pred prípadnými provokatérmi chrániť.

Bezpečný a pokojný priebeh akcie zaručí najmä vzájomná spolupráca a komunikácia organizátorov, mesta a polície. Cieľom je, aby bol demokratický prejav protestu všetkých zúčastnených pokojný. Primeraný počet označených usporiadateľov, ktorých zabezpečujú organizátori, môže pomôcť v usmerňovaní účastníkov zhromaždenia. Úlohou označených usporiadateľov bude aj upozorňovať účastníkov protestu na akýkoľvek prejav vedúci k ohrozovaniu života, zdravia a majetku iných občanov.

**Aby nedošlo počas akcie k zraneniam, žiadame zúčastnené osoby o ohľaduplnosť k ostatným. Policajti budú na podujatí preto, aby chránili slušných občanov, životy, zdravie a majetok iných, nie preto, aby bránili v práve na zhromažďovanie sa a slobodu prejavu. **

V mieste konania zhromaždenia a v širšom okolí bude polícia dohliadať aj na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. Vodičov upozorňujeme na zvýšenú opatrnosť pri prejazde miestami, kde sa bude konať protestné zhromaždenie. Polícia bude dopravnú situáciu monitorovať a operatívne prijímať opatrenia. K bezpečnosti v cestnej premávke môžu prispieť aj účastníci podujatia tým, že budú rešpektovať pokyny organizátorov, usporiadateľov, prípadne mestskej polície a príslušníkov Policajného zboru.

Každý účastník zhromaždenia môže prispieť k tomu, že uplatnenie práv na pokojné zhromažďovania a slobodu prejavu nebude znevážené.

Zdroj: KR PZ SR Banská Bystrica

[color=#ff0000]­Súvisiaci článok [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.125208_Go­rila-na-Ziar24-online!]Gorila na Žiar24 online![/link]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM