Katarína Reiterová Správy Správy

Opatrenia polície cez Dušičky: Hliadky budú pri križovatkách aj cintorínoch

Blížiaci sa sviatok Všetkých svätých vyženie do ulíc viac policajtov. Budú dozerať na plynulosť cestnej premávky na príjazdových cestách na cintoríny i na parkoviskách. Pripoja sa k nim aj mestskí.

Ilustračný obrázok k článku Opatrenia polície cez Dušičky: Hliadky budú pri križovatkách aj cintorínoch
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Zvýšený dohľad nad cestnou premávkou bude od 31. októbra až do 4. novembra. „Dopravní policajti budú podľa potreby riadiť a usmerňovať premávku na príjazdových cestách k cintorínom a na parkoviskách,“ povedala krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová a dodala, že dohľad zvýšia aj na frekventovaných križovatkách a hlavných cestných ťahoch.

Okrem toho budú posilnené aj hliadky poriadkovej polície, ktoré budú strážiť verejný poriadok najmä v okolí cintorínov. „Policajti však nemôžu byť všade, preto apelujeme na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby prispeli k dôstojnému a bezpečnému priebehu „dušičiek“,“ upozornila hovorkyňa.

Na cintoríne aj mestská polícia

Počas týchto dní budú aj členovia mestskej polície dohliadať na premávku v okolí cintorína. Ako nás informoval náčelník MsP Vladimír Mališ: „Počas sviatku Všetkých svätých bude posilnený výkon služby a hliadková služba bude prednostne vykonávaná v inkriminovaných miestach, ako je objekt cintorína a miesta, kde budú parkovať motorové vozidlá so zameraním na dodržiavanie verejného poriadku a dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky v blízkosti cintorína.

Pozor aj na zlodejov

Zvýšiť ostražitosť by počas návštevy cintorína mali nielen vodiči. Pozor by si mali dať všetci, a to na zlodejov. V autách nenechávajte tašky, ktoré by ich mohli lákať. Rovnako pozor aj priamo na cintoríne. Kabelky nenechávajte položené na pomníkoch bez dozoru.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM