Michal Majer Rôzne

Poslanci BBSK budú rozhodovať o dôležitých materiáloch

Poslanci Banskobystrického samosprávneho kraja budú zajtra 19. augusta na piatom zasadnutí zastupiteľstva rozhodovať o dvoch dôležitých koncepčných materiáloch. Jedným z nich je Koncepcia rozvoja vzdelávania, športu a mládeže v BBSK na roky 2010 až 2

Koncepcia nakladania s neupotrebiteľným a prebytočným nehnuteľným majetkom BBSK na roky 2010 – 2013 je druhý predkladaný návrh. Rieši systémové opatrenia, ktoré je nevyhnutné uskutočniť, aby bolo na jednej strane zabezpečené plnenie nedaňových kapitálových príjmov z odpredaja majetku a na druhej strane, aby bolo zabezpečené efektívnejšie využívanie nehnuteľného majetku BBSK.

Poslanci budú rozhodovať ďalej o všeobecne záväznom nariadení o poskytovaní dotácií z vlastných príjmov BBSK účelovo určených na akcie vo verejnom záujme alebo v prospech rozvoja územia BBSK a na podporu všeobecne prospešných služieb, podnikania a zamestnanosti. Schvaľovať sa budú aj dodatky VZN, ktoré sa týkajú určenia výšky príspevkov pre školské zariadenia, podmienok poskytovania sociálnych služieb a platenia úhrad v zariadeniach sociálnych služieb. Poslanci sa oboznámia aj s obsahom Správy o aktuálnom stave siete pobytových zariadení sociálnych služieb a návrhom opatrení na jej stabilizáciu do konca roku 2015.

V rámci bodu Hospodárenie a nakladanie s majetkom BBSK sa má hlasovať napríklad aj o návrhu na schválenie prebytočnosti a uskutočnenie obchodnej verejnej súťaže na odpredaj budovy bývalej základnej školy na Námestí Štefana Moyzesa v Banskej Bystrici. Hlasovať sa bude aj o odpredaji lekární v Dudinciach, na Sliači a vo Zvolenskej Slatine.

Zdroj: TASR Foto: echonoviny.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM