Barbara Dallosová Správy

Poslanci hlasovali o žiarskom kine: K vízii multiplexu sa vyjadrili jednoznačne

Moderné sklápacie sedadlá aj takzvané love-seat sedenie a nové ledkové osvetlenie. To je predstava novej podoby žiarskeho kina. Poslanci hlasovali.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci hlasovali o žiarskom kine: K vízii multiplexu sa vyjadrili jednoznačne
Zdroj: MsKC Žiar nad Hronom

Na júnovom (23.6.2016) zasadnutí Mestského zastupiteľstva hlasovali poslanci aj o projektovom zámere modernizácie Kina Hron v druhej etape.

Vízia vynoveného kina

Projekt má priniesť kompletnú výmenu starých kino sedadiel za nové prostredníctvom využitia dotačného programu Audiovizuálneho fondu. Fond poskytuje jednosálovým digitalizovaným kinám, ako je to žiarske, dotáciu s pôžičkou spojenú so spolufinancovaním. Digitalizované bolo žiarske kino pred dvomi rokmi.

Čítajte tiež: Komfort ako v multiplexoch: Žiarske kino chce modernizovať, zámer predstaví poslancom

Okrem výmeny samotných sedadiel sa má v kinosále zmeniť stupňovanie kvôli ich šírke, koberec a pribudnúť má tiež nové ledkové osvetlenie schodíkov.

Poslanci s jednoznačným áno

Žiadosť si do Audiovizuálneho fondu môže kino podať do septembra 2016. Zámer ale najprv musí schváliť Mestské zastupiteľstvo.

,,Keď sme si to porovnali aj s inými mestami, kde sedačky vymenili, zvýšila sa im návštevnosť, niektorým o 10 – 15 percent, niektorým o 20 – 30 percent," argumentovala na zasadnutí riaditeľka MsKC Michaela Priblincová. Zámer svojím hlasom schválili všetci prítomní poslanci.

Ďalším nedostatkom, na ktorý sa návštevníci kina okrem nepohodlného sedenia sťažujú, je chýbajúci stánok s občerstvením. Ten by mala vyriešiť dohoda s prevádzkou U Shakespeara, ktorá zakúpi prístroj na výrobu pukancov, ktoré bude predávať pred premietaniami. Ako tiež informovala Pribilincová, od štvrtka (23.6.) je v žiarskom kine možné využiť miestenkové sedenie.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM