Martin Károly Samospráva

Poslanci mimoriadne: Prenájom bufetov na plážovom schválený

Žiarski poslanci dnes na mimoriadnom zasadnutí odsúhlasili dlhodobý prenájom bufetov na plážovom kúpalisku. Cena nájmu je približne 2000 eur na rok. Ceny vstupného sa vraj nebudú zvyšovať.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci mimoriadne: Prenájom bufetov na plážovom schválený
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Bufety mali pôvodne v prenájme rôzni nájomcovia. Podľa Petra Antala, zastupujúceho primátora, ale boli dni, kedy bufety nefungovali. To bol podľa neho dôvod aby začal s hľadaním vhodného prevádzkovateľa. „Ľudia žiadali vstupné naspäť a bola to oprávnená kritika“, uviedol na dnešnom mimoriadnom zastupiteľstve, An­tal.

Antal údajne poslal viacero ponúk. Jediní ktorí zareagovali, boli zástupcovia spoločnosti eseročka FSC.

Mesto chce zachovať nízke vstupné

Žiarske plážové kúpalisko je jedným z najlacnejších rekreačných bazénov v regióne. Cena vstupného pre dospelú osobu sú 2 eurá. „Drahých aqua parkov je v regióne dosť,“ poznamenal dnes Antal na mimoriadnom zastupiteľstve. Podľa neho nie je dobrá cesta pre mesto aby zvyšovali štandard zvyšovaním vstupného. „Vstupné sa v tomto roku nezvýši. Chceme lacné a príjemné prostredie“, dodal Antal.

Nie len hot-dogy

Bufety by podľa Kubáňa mali spĺňať vyšší štandard. "Vzhľadom na to, že prebieha investícia v hoteli Luna a že odtiaľ máme zánovnú kuchyňu a že na stavbe pracuje 30 robotníkov, myslím že nebude problém otvoriť nový bufet už 15. júna,"povedal bezprostredne po zastupiteľstve Rastislav Kubáň. Celý rozhovor si pozrite vo videu.

Poslankyňu, Veroniku Balážovú, zaujímalo, či sa vytvoria nové pracovné miesta. „Po novom bude v Lune zamestnaných 28 ľudí, momentálne je ich 6,“ odpovedal na poslaneckú otázku Rastislav Kubáň. Luna by sa mala otvoriť v júli tohto roku. Pracovníci z Hotelu Luna by mali byť presúvaní do bufetu na základe aktuálnych požiadaviek-

V hlavnom bufete bude samoobslužný systém. Cieľom, podľa Kubáňa, je aby sa nevytvárali dlhé rady. „Chceme skvalitniť jedlo aj služby a chcem aby boli Žiarčania spokojní,“ dodal. Bufet má podľa neho spĺňať nároky moderného stravovania.

Ceny by však podľa schváleného uznesenia nemali mať neprimeranú cenu. „Pričom za neprimeranú cenu sa považuje cena, ktorá o 20% a viac presahuje priemernú cenu rovnakých alebo porovnateľných nápojov predávaných v prevádzkach na území mesta,“ uvádza sa v schválenom uznesení.

Podmienky zmluvy

Mesto prenajalo pozemky pod bufetmi na 10 rokov s obciou na ďalších 5 rokov. Nájomca sa ale zaväzuje vybudovať na uvedenom pozemku letnú terasu s občerstvením na vlastné náklady. Takisto je povinný podľa zmluvy vybudovať detské ihrisko. Cena na 191 m2 bola stanovená na 4,99 bez Dph na m2 na rok. Na iných 100 m2 zas 10 eur za rok na m2.

Cena nezahŕňa elektrickú energiu a vodu. Otváracie hodiny bufetu by mali byť minimálne v rozsahu otváracích hodín plážového kúpaliska.

O prenájme bufetu na plážovom kúpalisku
2
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM