Martin Károly Samospráva

Mesto rozhodlo: Nové byty sa budú prideľovať žrebovaním!

Žiarski poslanci dnes rozhodli dilemu o prideľovaní bytov jednoduchým spôsobom. Zatiaľ z vyše stovky záujemcov o bývanie v ešte nedostavaných bytoch v novom sídlisku Sever sa šťastie usmeje na 48 z nich. Pozrite ako to bude prebiehať.

Ilustračný obrázok k článku Mesto rozhodlo: Nové byty sa budú prideľovať žrebovaním!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Nové VZN dnes prijali poslanci žiarskeho parlamentu. Týka sa prideľovania bytov v práve budovanom obytnom dome na severe mesta.„Zatiaľ to platí pre obytný súbor Sever, kde práve prebieha výstavba a ak všetko pôjde podľa plánu a ak dostaneme peniaze o ktoré sme požiadali cez Štátny fond rozvoja bývania, v máji by sme tieto byty prideľovali práve žrebovaním,“ uviedol dnes Peter Antal, žiarsky primátor s tým, že tento spôsob považuje za najtransparen­tnejší.

Celé neztostrihané video s primátorom nájdete vo videogalérii v článku!

Podľa Antala sa pripravuje ďalšie VZN-ko aj pre ostatný bytový fond. To zatiaľ neurčuje presné pravidlá žrebovania, primátor ale má už ucelenú predstavu. „Moja predstava je taká, že dané meno prejde najprv komisiou, či spĺňa podmienky a potom sa bude z nich žrebovať,“ vysvetľuje Antal svoju predstavu.

Záujemca si potom podľa neho bude môcť vybrať, či chce dvoj alebo trojizbový byt. „Niektorí si do žiadostí dávali viac možností,“ ozrejmuje Antal.

Záujemcovia sa môžu podľa Antala hlásiť ešte aj teraz a podmienky sú stanovené zákonom.

Peter Antal o prideľovaní bytov žrebom
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM