Martin Károly Kremnica

Poslanci vrátili dvom rodinám bývanie

Kremnickí zastupitelia zrušili svoje rozhodnutie z novembra tohto roku, v ktorom nepredĺžili nájomné zmluvy dvom rodinám, v mestskej bytovke.

Rodiny s deťmi podľa záznamov mestskej polície a sťažností obyvateľov okolitých bytových domov, často porušovali domový poriadok. Nezhody a petícia obyvateľov v susedstve, vyústili práve k uzneseniu poslancov z 5. novembra 2009, v ktorom týmto dvom rodinám nepredĺžili zmluvu.

Takmer dvojhodinová diskusia na túto tému, na ktorej sa zúčastnili aj zástupkyne občianskych združení a štátnych sociálnych inštitúcií, zmenila situáciu na Dolnej ulici v Kremnici.

Matky oboch rodín mestského zastupiteľstva vo štvrtok 3, decembra, zúčastnili aj so svojimi deťmi. Kým manžel jednej zo žien je v súčasnosti vo vyšetrovacej väzbe a matka troch detí sa s ním chce rozviesť, druhá rodina zostane spolu. Nad ich „resocializáciou“ majú dohliadať aj zástupcovia OZ Spolu, DSS Útočište ale aj Úrad práce sociálnych vecí a rodiny v Banskej Štiavnici. Poslanci uznesením zaviazali spomenutých rodičov aj liečbou zo závislosti na alkohole.

Na štvrtkovom verejnom zastupiteľstve primátorka Zuzana Balážová, venovala 60 € na poplatky za rozvodové konanie jednej z matiek. V pôvodnom znení, ktoré poslanci nakoniec zmenili dokonca jednu z rodín zaväzovali k rozvodu. Bola to jedna z podmienok k opätovnému súhlasu nájomnej zmluvy. V záverečnom platnom uznesení ale tento bod už nie je.

„Ďakujem nie za seba, ale za svoje deti“ povedala Katarína Dobrotková, hneď po skončení mestského parlamentu. „Myslím, že to bude pre nás veľké ponaučenie“ dodáva druhá z matiek. /mak/

Video: rozšírený zostrih z verejného zastupiteľstva

Poslanci vrátili dvom rodinám bývanie
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM