Martin Károly Správy

Poslanci župy zverejnili svoje majetkové pomery: Čo všetko vlastnia Kováčová, Gelien, Flimer či Kukolík?

Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) zverejnil na svojich stránkach majetkové priznania poslancov za rok 2012. Iba niektorí poslanci v nich zverejnili svoje celkové príjmy, tak ako to urobili napríklad v Košickom či Nitrianskom samosprávnom kraji...

Ilustračný obrázok k článku Poslanci župy zverejnili svoje majetkové pomery: Čo všetko vlastnia Kováčová, Gelien, Flimer či Kukolík?
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

V samosprávnom kraji zastupujú okres Žiar nad Hronom štyria poslanci:

Starostka Janovej Lehoty Božena Kováčová, uvádza v majetkovom priznaní, že vlastní polovicu domu v Janovej Lehote ako aj pozemky, a záhrady. V roku 2012 podľa tohto priznania zarobila 36 142 eur. Z tejto sumy je 19 844 eur uvedených ako príjem z výkonu funkcie verejného funkcionára. Zvyšok uvádza dlhoročná poslankňa a starostka, ako aj predsedkyňa ZMO žiarskeho regiónu, ako príjem z iných funkcií.

Konkrétne sumy uviedol vo svojom priznaní aj nováčik bystrického parlamentu Daniel Gelien. Starosta Slaskej uviedol, že jeho príjem z výkonu funkcie verejného funkcionára činil v roku 2012 207 eur. Príjem z výkonu iných funkcií zamestsnaní alebo činností zrátla Gelien na 21 096 eur. V II. a III: doplnokovom dôchodkovom pilieri má Gelien nasporených dovedna takmer 17 tisíc eur. Zverejnil aj výšku hypotekárneho úveru. Ten činí viac ako 110 tisíc eur. Vastní aj polovičný podiel rozostavaného domu v Slaskej.

Ladislav Kukolík, primár Odelenia anesteziológie a intenzívnej medicíny v žiarskej nemocnici, uviedol, že vlastní byt v Žiari nad Hronom a osobné auto Kia Sorento. Je poslancom VUC Banská Bystrica a členom dozronej rady Banskobystrickej regionálnej správy ciest. Príjem z výkonu verejného funkcionára vyčíslil na 6544 eur, v položke príjmu z iných fukkcií lekár Kukolík uvádza sumu 49 924 eur.

Lekár a konateľ Dermatologického centra Vladimír Flimer uvádza, že vlastní „rodinný dom, rodinný dom, pozemky, pozemky, garáž.“ Je aj členom dozornej rady Stredoslovenského ústavu srdcových a cievnych chorôb v Banskej Bystrici.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM