Barbara Dallosová Správy

Poslanec Nagy s pokutou na známej žiarskej križovatke: Chodím tadiaľ roky, toto sa mi ešte nestalo

Križovatku, z ktorej odišiel o niekoľko desiatok eur ľahší i mestský poslanec Norbert Nagy, dôverne pozná zrejme každý žiarsky šofér. Akej chyby sa Nagy dopustil na takzvanom "orangeovom kopci" a koľko ho to stálo?

Ilustračný obrázok k článku Poslanec Nagy s pokutou na známej žiarskej križovatke: Chodím tadiaľ roky, toto sa mi ešte nestalo
Zdroj: Dnes24.sk

Križovatka pretínajúca hlavný ťah mestom u domácich šoférov nepatrí medzi obľúbené. Strmý svah, z ktorého sa do nej vchádza z individuálnej bytovej výstavby (IBV) je strašiakom pre mnohých študentov autoškôl. Iní ju zase považujú za nebezpečnú pre ombedzenú viditeľnosť kvôli dvom prístreškom lemujúcim hlavnú cestu. Písali sme v článku: Nebezpečná žiarska križovatka stále straší vodičov i chodcov, bude sa hľadať riešenie?

Poslanec a stredoškolský učiteľ Norbert Nagy však na križovatke doplatil na niečo celkom iné. Nevšimol si dopravnú značku – Stoj, daj prednosť v jazde!

,,Šiel som zo spodu, od IBV-čky, popri Orange-i smerom hore. To je to miesto, ktoré všetci poznáme, tam buď zastanete a na ručnej sa musíte pomaličky pohýnať, alebo to prejdete. Ja som na stopke nezastal. Chodím tadiaľ už nejakých päť rokov, ale tú stopku som si naozaj nikdy doposiaľ nevšimol. Teraz si to už ale určite zapamätám!," opisuje so smiechom Nagy.

Poslanec si tak vyslúžil pokutu 60 eur. Ubezpečil ale, že obyčajne medzi nezodpovedných šoférov nepatrí. ,,Inak si samozrejme na ceste vždy dávam pozor, ale túto stopku som si naozaj nikdy nevšimol. Zobral som to s úsmevom, čo už človek spraví, keď ho policajti s majákmi prenasledujú po uliciach Žiaru," hovorí s nadhľadom Nagy.

Čítajte tiež:

Parkovacia špecialitka žiarskych vodičov: Takéto státie vás môže výjsť pekne draho!

Niektoré fungujú aj v nedeľu, iné vypínajú už o piatej: Posvietili sme si na žiarske semafory!

Medzi Žiarom a Kremnicou stále so zdržaním, počkáme si aj pred semaforom: Dokedy ešte?

Foto: google street view

Fotku blokových pokút vyvesil Nagy i na svoj facebook
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM