Martin Károly Samospráva

Poslanec Uhrovič: TÍTO poslanci dali zimnému štadiónu červenú!

Ostrá výmena názorov, osobné invektívy. Aj takto vyzeralo ostatné zasadnutie mestského parlamentu. Dôvodom bolo hlasovanie o prenájme mestských pozemkov pod zimným štadiónom. Tie mali súkromnej spoločnosti umožniť začatie jeho obnovy. 12-ti poslanci za zdržali hlasovania. Pozrite si videá!

Ilustračný obrázok k článku Poslanec Uhrovič: TÍTO  poslanci dali zimnému štadiónu červenú!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Spoločnosť Sport Trend dala pred časom na vlastné náklady spracovať projektovú dokumentáciu, ktorá mala slúžiť pre stavebné povolenie na dokončenie štadióna. Ten mala čakať veľká rekonštrukcia. Bolo potrebné znížiť energetickú náročnosť, zabezpečiť protipovodňové opatrenia, dopláštiť, ale aj zmeniť technológie chladenia. Poslanci mali na ostatnom zasadnutí rozhodnúť o tom, či mesto prenajme pozemky Sport Trendu. Cieľom bolo vrátiť hokej a korčuľovanie pre verejnosť okresnému mestu. 12-ti poslanci sa zdržali hlasovania, proces sa teda zastavil.

Prečítajte si aj: Takto sa otváral zimný štadión pred 42 rokmi: Vráti sa zas hokej do Žiaru?

Veľké emócie a hádky v poslaneckých laviciach

Zostal som pomerne prekvapený po hlasovaní mojich kolegov. Zarazilo ma aj to, že v diskusii sa k tomuto bodu nik nevyjadril. Veľmi prekvapil postoj štyroch poslancov, ktorí sú v komisii športu. Namiesto toho aby podporili rozvoj športu v našom meste, tak tento rozvoj vlastne zastavili,“ tvrdí Rastislav Uhrovič, poslanec zastupiteľstva, ktorý je zároveň aj konateľom eseročky Sport Trend.

Podľa Uhroviča išlo v hlasovaní len o banálnu vec. „Potrebovali sme vysporiadať pozemky, aby mohlo začať stavebné konanie,“ vysvetľuje.

Celý rozhovor nájdete vo videu

Na jeho stranu sa stavia aj primátor. „Mrzí ma výsledok hlasovania. Toto mesto má mať zimný štadión. Toto mal byť len malý krôčik ale dopredu,“ domnieva sa Peter Antal. „Až potom sme sa mali stretnúť a baviť sa o tom ako dostavať zimný štadión, aby sa mal kde hrávať hokej, aby mala verejnosť kde športovať. Ja beriem argumenty, ale musím ich počuť“ dodáva.

Pozrite si celý rozhovor s primátorom vo videu

Diskusia k tomuto bodu sa v parlamente rozbehla až ďaleko po spomínanom hlasovaní. Poslanec Uhrovič vystúpil s prejavom, kde sa svojich kolegov pýtal na dôvod ich hlasovania. Dokonca vyzval predsedu komisie a športu aby rezignoval.

Pre toto sme sa zdržali hlasovania…

Myslím si, že je veľmi potrebné, tak ako to stále hovoríme, veci viac odkomunikovať, pretože verím, že by sa našla iná, vhodnejšia forma prenájmu pozemkov pod štadiónom. Nikto z nás rozhodne nie je za to, aby bol hokej v takomto stave akom je. Veľmi sa budeme tešiť ak to bude, aj verejné korčuľovanie ale fakt si musím sadnúť spolu aby sme našli ten najvhodnejší spôsob akým bude pokračovať rekonštrukcia“, hovorí Peter Dubeň. Podľa neho by bolo vhodné vytvoriť spoločnosť s účasťou mesta a ďalšieho subjektu, ktorý bude participovať na rekonštrukcii zimného štadióna.

K jeho názoru sa pridáva aj viceprimátor Emil Vozár. „Myslím, že je to jedno zo základných práv poslanca, že sa môže aj zdržať hlasovania. … Som za každý šport v Žiari aj za hokej, možno bude čas v septembri, že sa k tomu vrátime a schválime prenájom pozemkov. Trošku mi vadilo, že Sport Trend odkúpila pozemky od cirkvi,“ komentuje svoje hlasovanie Emil Vozár, viceprimátor mesta.

Kompletné vyjadrenia Petra Dubeňa a Emila Vozára nájdete v treťom videu

Takto hlasovali poslanci

ZA: Stella Vítazková, Rastislav Uhrovič, Andrej Jánoška, Monika Kopčová, Viera Biela
PROTI: Nikto
ZDRŽAL SA: Monika Balážová, Veronika Balážová, Dušan Bosák, Martin Sklenka, Stela Šeševičková, Peter Dubeň, Jozef Tomčáni, Emil Vozár, Lýdia Cígerová, Norbert Nagy, Michal Žurav

Hádka v mestskom parlamente kvôli zimáku
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM