Barbara Dallosová Tlačové správy

Poslankyňa Kováčová reaguje na Kotlebove ostré slová: Pán predseda nehovorí pravdu!

Terčom útokov predsedu BBSK sa na nedávnej tlačovke stali práve poslanci SMERu. Poslankyňa a starostka obce Janova Lehota ale tvrdí, že chyba nebola na strane poslancov. Župan sa vraj len bráni útokom. Čítajte.

Ilustračný obrázok k článku Poslankyňa Kováčová reaguje na Kotlebove ostré slová: Pán predseda nehovorí pravdu!
Zdroj: Dnes24.sk

To, čo na poslednej tlačovke Mariánovi Kotlebovi ležalo v žalúdku, bolo že poslanci údajne nevyčlenili potrebné prostriedky na rekonštrukcie sociálnych zariadení v kraji. „BBSK v rozpočte dnes nemá ani euro na spolufinancovanie týchto projektov,“ nechal sa počuť župan. Padali tiež ostré slová. Kotleba označil smerákov za ľudí, ktorých pracovnou metódou je klamstvo. Viac čítajte TU.

Chyba sa stala inde!

Podľa Boženy Kováčovej župan zastiera vlastnú neochotu podpísať zmluvy, ktoré musia všetkému predchádzať. ,,Pán predseda vidí problém v 200 000 eur, tvrdí že poslanci klamú, lebo ich nemajú tento rok vyčlenené na spolufinancovanie. A tu pán predseda nehovorí pravdu. Tých 200 000 eur bolo schválených na kofinancovanie projektu a boli by v rozpočte v tom prípade, ak by pán predseda ešte v marci, resp. v lete podpísal zmluvu ministerstvom,“ vysvetľuje Kováčová.

Slepé zastieranie

Tak označila poslankyňa vystupovanie Mariána Kotlebu. ,,Celé toto obviňovanie je len slepé zastieranie neochoty pána predsedu. Len sa bráni útokom. Jeho slová, že pracovnou metódou smeráckych poslancov sú klamstvo, sú zavádzajúce a svedčia o jeho neprofesionalite,“ myslí si Kováčová.

Krok po kroku

Postupnosť, akou by malo celé financovanie prebiehať je podľa Kováčovej daná. A jej prvým krokom má byť Kotlebov podpis na zmluve, na ktorý poslanci čakajú od februára tohto roka. ,,Pán predseda nepodpísal zmluvu doteraz. Kofinancovaniu pritom predchádza niekoľko krokov. Najprv musí byť podpísaná zmluva, potom verejným obstarávaním vybratý dodávateľ, potom musí byť podpísaná zmluva s dodávateľom, a až keď ten doloží prvú faktúru na samosprávny kraj, prichádza čas na spolufinancovanie. Keby aj bola zmluva podpísaná kedy mala, reálne by dodávateľ nestihol vystaviť prvú faktúru ešte v tomto roku,“ opisuje poslankyňa náležitosti.

Kováčová okrem toho tvrdí, že kraj nepotrebuje mať okamžite celú čiastku na kofinancovanie k dispozícii, nakoľko v tomto roku k žiadnemu čerpaniu finančných prostriedkov nedôjde, preto by bolo jej viazanie v rozpočte zbytočné. ,,Z každej faktúry, ktorú dodávateľ predloží na úhradu 95 percent uhradí ministerstvo a len 5 percent z danej faktúry uhradí samosprávny kraj, preto nepotrebujeme mať v rozpočte viazaných 200 000 eur po dobu celej realizácie projektu " dodáva.

Za obsah tejto PR správy zodpovedá jej objednávateľ.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM