Barbara Dallosová Správy

Poslankyňa Veronika Balážová: TIETO miesta mám v Žiari najradšej

Veronika Balážovú Žiarčania poznajú nielen ako mestskú poslankyňu, ale aj učiteľku, ktorej rukami prešli stovky detí. Nám prezradila, kde sa v Žiari a jeho okolí cíti najlepšie. K prírode má blízko a neštíti sa ani pokosiť záhradu, čítajte...

Ilustračný obrázok k článku Poslankyňa Veronika Balážová: TIETO miesta mám v Žiari najradšej
Zdroj: Dnes24.sk

Etapu nezaprie

Veronika Balážová je poslankyňou za mestskú časť Etapa, ku ktorej má pochopiteľne najbližšie ,,Na Etape mám rada vynovené obytné domy, základné a stredné školy. Najviac mi k srdcu prirástla IV.ZŠ, kde som ako pedagóg pôsobila 17 rokov. Ďalej materské školy, pomerne veľké množstvo zelene, a samozrejme ľudia, ktorých poznám a s ktorými sa rada stretávam," opisuje svoj obľúbený koniec mesta Balážová.

Veronika Balážová ale nezanevrela ani na ostatné žiarske zákutia. ,,Ja sa pozerám na naše mesto ako na jeden celok. V každej jeho časti sa nachádza niečo pekné, zaujímavé. Ja sa cítim všade príjemne, pretože poznám jeho každý kút, vyrastala som v ňom od malička. Je to moje mesto a môj domov," dodáva.

Práce okolo domu sa nebojí

Ako učiteľka biológie a ekológie sa Veronika Balážová v prírode cíti ako doma. V okolí nášho mesta podľa nej je z čoho vyberať. ,,V okolí Žiaru je veľa pekných miest, kde si rada zájdem. Napr. Hrad Šášov, Jastrabská skala, Sklené Teplice, Vyhne, Skalka a ďalšie," vymenúva.

Letné dni si poslankyňa tiež užíva zväčša vonku, k oddychu sa ale pridáva aj práca. ,,Svoj voľný čas počas letných prázdnin trávim v dedinke neďaleko Žiaru, kde sme po rodičoch zdedili rodinný dom, o ktorý sa treba starať – pravidelne kosiť trávu, strihať okrasné kríky, upratovať…Práce neúrekom," priznáva.

Práca v záhrade ale prináša aj čarovné okamihy. ,,K vode chodiť nemusím, stačí mi zájsť na koniec záhrady a môžem sa zadívať do striebristej stuhy Hrona. Je to krásny pohľad," opisuje Balážová.

Od Hrona za kultúrou…

Nie však len zákutia Etapy či príroda v okolí našej rieky sú miesta, kde si poslankyňa oddýchne. Vypnúť chodí tiež na kultúrne podujatia, ktoré naše mesto ponúka. ,,Vo svojom voľnom čase si rada zájdem za oddychom do MsKC na kultúrne podujatia, ktorých ponuka je bohatá. Tiež sa rada stretávam s priateľmi či občanmi mesta," dodáva na záver.

Kde v meste najradšej trávia čas nám už prezradili aj Emil Vozár, Rasťo Uhrovič, Richard Rišňovský aj kremnický poslanec Ivan Petráš.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM