Martin Károly Rôzne

Poslankyne z regiónu v NR SR: Zoznam kancelárií a odmien

Len dve poslankyne z NR SR majú v našom regióne svoje poslanecké kancelárie. Je to Viera Šedivcová (SMER-SD) a Emília Müllerová (SMER-SD). Kancelárie poslankyne Emílie Müllerovej však pribudli na web stránke NR SR až po našom upozornení. Koľko berú i

V minulosti mali v Žiari poslaneckú kanceláriu napríklad Zdenka Kramplová (ĽS-HZDS), a to v dome služieb, Tatiana Rosová (SDKÚ-DS) v kulturáku na námestí či poslankyňa Emília Müllerová (SMER-SD). Tá mala svoju kanceláriu okrem Žiaru aj v Banskej Štiavnici či Žarnovici. Dnes v Žiari nájdete iba jednu.

V zozname Národnej rady Slovenskej Republiky na web stránke (www.nrsr.sk) sme našli len kancelárie poslankyne **Viery Šedivcovej **(SMER-SD). Tá je ľuďom k dispozícii v Banskej Štiavnici na Kolpašskej ulici č. 10 a v Žarnovici na Potočnej č. 9. Asistentku jej robí Lenka Kováčová za mesačnú odmenu 1 514 eur.

Poslankyňa Emília Müllerová (SMER-SD) pri svojom mene na stránke NR SR nemala uvedené žiadne kancelárie, len asistenta Igora Rozenberga s mesačnou odmenou 2 077 eur. Opýtali sme sa jej teda, či svoje kancelárie už v mestách nášho regiónu nemá.

[color=#cc0000]­[size=14]Podoz­rivé zmeny[/size][/co­lor] „V súčasnosti mám dve poslanecké kancelárie, tak ako je uvedené na web-stránke NR SR. Teda v Žiari nad Hronom v kancelárii politickej strany SMER-SD (v budove bývalého Žiaranu) a v Kremnici na Ul. Angyalova 426/45. V Bratislave počas rokovania parlamentu (areál BA hradu – Západné krídlo) + na tejto e-mailovej adrese (emilia_mullerova@nrsr.sk pozn.red.) môžu občania využiť komunikáciu so mnou v ktoromkoľvek čase,“ vysvetlila poslankyňa a zoznam kancelárií sa následne objavil aj na spomínanej stránke národnej rady.

[color=#cc0000]­[size=14]Mesač­ná odmena pre asistenta 2 077 eur?[/si­ze][/color] Za prácu asistenta, poslankyne NR SR Emílie Müllerovej, berie Igor Rozenberg, ktorého si môžete pamätať ako riaditeľa Technických služieb v Žiari nad Hronom 2 077 eur mesačne. Tak je to totiž uvedené na stránke národnej rady. Keď sme sa poslankyne opýtali, čo je náplňou práce jej asistenta. Dostali sme takúto odpoveď: „Môj asistent má mesačnú odmenu 1514 eur. Suma 2077 eur je platba vrátane výdavkov na poslanecké kancelárie. Povinnosti asistenta sú bližšie špecifikované v zmluve, ktorá je zverejnená na webovej stránke NR SR,“ dodala stručne.

Na webovej stránke NR SR síce zmluvy uvedené sú, ale len pod číslami, takže vyhľadať si konkrétnu zmluvu je doslova hľadanie ihly v kope sena. Kancelária NR SR však používa rovnaké zmluvy pre jednotlivých asistentov, mení sa len meno poslanca, asistenta a výška mesačnej odmeny.

A aké sú plány poslankyne NR SR za SMER-SD Emílie Müllerovej? „Moje plány sú silne podmienené možnosťami, ktoré nám povolí ekonomická situácia. Tá, ako iste viete, nie je priaznivá,“ uzavrela poslankyňa Emília Müllerová.

[size=15]POZRITE SI VIDEO S Emíliou Müllerovej z februárového zastupiteľstva v Kremnici [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.127083_Bol­dis-vystupil-zo-Smeru,–mysli,–ze-odidu-aj-dalsi]TU[/lin­k]![/size]

[blockquote]Pra­covná náplň asistentov poslancov je rozdelená do dvoch bodov, odborné služby asistenta a administratívne služby asistenta. K tým odborným patrí príprava podkladov pre poslanecké návrhy zákonov, príprava a organizovanie pracovného programu, vyhľadávanie podkladov k prerokúvaným materiálom zaradeným na rokovanie NR SR, príprava materiálov pre mediálnu prezentáciu práce a stanovísk poslanca či plnenie ďalších úloh podľa pokynov poslanca súvisiacich s prevádzkou poslaneckej kancelárie. K administratívnym povinnostiam patrí napríklad vedenie dokumentácie, vybavovanie korešpondencie či zabezpečenie administratívnych prác súvisiacich s vedením poslaneckej kancelárie.[/bloc­kquote]

Zoznam asistentov poslancov, ich mesačné odmeny a adresy poslaneckých kancelárií nájdete [link=http://www­.nrsr.sk/web/De­fault.aspx?sid=pos­lanci/asisten­ti]TU[/link]

[size=18]Poslanecké kancelárie v našom regióne Po našom upozornení, že kancelárie poslankyne Emílie Müllerovej na stránke Národne rady SR nie sú, tam pribudli:

Agentúra SMER, s.r.o. Ul. SNP č. 600 Žiar nad Hronom Dátum účinnosti zmluvy: 4. 5. 2012

Ľuboš Kožuch Angyalova ulica 425/47 Kremnica Dátum účinnosti zmluvy: 4. 5. 2012

Poslankyňa Viera Šedivcová na naše otázky zaslané mailom do dnešného dňa nereagovala. Jej kancelárie nájdete na:

Vladimír DREXLER Kolpašská č. 10 Banská Štiavnica Dátum účinnosti zmluvy: 2. 5. 2012

AUTOMOTOKLUB PLOCHÁ DRÁHA ŽARNOVICA Potočná č. 9 Žarnovica Dátum účinnosti zmluvy: 2. 5. 2012

Katarína Reiterová

[color=#cc0000]­Súvisiace video [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.127083_Bol­dis-vystupil-zo-Smeru,–mysli,–ze-odidu-aj-dalsi]Boldiš vystúpil zo Smeru, myslí, že odídu aj ďalší[/link]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM