Barbara Dallosová Rôzne Správy

Posledné sekundy roka v centre Žiaru: Čo prinesú silvestrovské oslavy?

Starý rok sa nám kráti a príchod toho nového sa bude oslavovať aj na žiarskom námestí. Mesto zostáva verné osvedčenému modelu.

Ilustračný obrázok k článku Posledné sekundy roka v centre Žiaru: Čo prinesú silvestrovské oslavy?
Zdroj: TASR

Oslavy prelomu rokov na Námestí Matice slovenskej sú v Žiari nad Hronom tradíciou už roky. Aj tento rok sa mnoho Žiarčanov vydá lúčiť sa so starým rokom a vítať ten nový práve sem.

Ako potvrdil vedúci Kancelárie primátora mesta Martin Baláž, radnica sa tento rok bude držať scenára overeného rokmi a žiadne výrazné inovácie neplánuje. Čaká nás teda noc s odbíjaním pred polnocou, ohňostrojom a reprodukovanou hudbou až do ranných hodín.

Hoci vianočné trhy, ktoré v centre prebiehali v uplynulých týždňoch, sú už ukončené, občerstvenie však k dispozícii bude. ,,Trhy už síce v tomto čase nie sú, ale vždy tam niekto zo stánkarov zostane, aby bolo k dispozícii nejaké občerstvenie alebo aspoň nápoje," uviedol Baláž.

Ohňostroj je už akousi značkou žiarskych Silvestrov. Hoci radnica predminulý rok uvažovala o jeho presunutí z konca na začiatok osláv, nápad sa neujal a divadlo na oblohe začne i tento rok presne o polnoci.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM