Barbara Dallosová Basketbal

Posledné zápasy sezóny: Žiarski muži na bratislavskej palubovke potili krv, pozrite VÝSLEDKY

Záver sezóny odohrali žiarski basketbalisti na pôde súperov z hlavného mesta. Stretnutia s Petržalkou a Karlovkou skloňuje tréner ako mimoriadne dramatické a útočné.

Ilustračný obrázok k článku Posledné zápasy sezóny: Žiarski muži na bratislavskej palubovke potili krv, pozrite VÝSLEDKY
Zdroj: BK MŠK Žiar n. Hronom

Muži zo žiarskeho klubu boli dať bodku za sezónou u bratislavských súperov. Počas uplynulého víkendu (30.4., 1.5.) nastúpili proti tímom MŠK Iskra Petržalka a VŠEM vs Karlovka Bratislava B.

Chyby v obrane si súper vychutnal

V sobotu nastúpili zverenci trénera Karola Kučeru proti hráčom Petržalky. Počas prvého polčasu hrali Žiarčania koncentrovane a so súperom držali krok, na to sa však karta začala obracať. Útočný a dramatický zápas dvíhal prítomných divákov so sedadiel.

Ako zhodnotil Kučera, každú našu chybu v obrane súper nekompromisne trestal a v tretej štvrtine sa k tomu pridalo zopár nepremenených streleckých pokusov.

,,V ďalšom priebehu zápasu sme už nedokázali tento náskok skorigovať a zápas sme dohrali vo vyrovnanej partii. Bohužiaľ víťazstvo sme už nedosiali," skonštatoval žiarsky tréner s tým, že výkon bol ale dobrý, čoho dôkazom je 83 strelených bodov na palubovke silného súpera.

Rozlúčkový zápas

V nedeľu žiarsky klub nastúpil na palubovku znova, tentoraz sa postavil súperom z Karlovky. Tak, ako aj v sobotu proti Petržalčanom, najlepšou časťou zápasu bol pre našich úvod. V prvej štvrtine držali so súperom krok a hra vyzerala pre hostí nádejne.

Už na konci štvrtiny sa ale Karlovke podarilo vytvoriť si náskok 12 bodov. Kolísavá hra ale opäť zmenila tvár na začiatku druhej štvrtiny, kedy Žiarčania agresívnou obranou získali zopár lôpt a vyrovnali výsledok.

,,Druhý polčas sa hral agresívny zápas na oboch stranách. Súper bol úspešnejší v zakončovaní a hlavne svojou rýchlou hrou dávali ľahké koše ako aj úspešnými trojkovými pokusmi. My sme sa však nevzdali a v 4. štvrtine sme držali súpera bez bodovania niekoľko minút. Vďaka tomu sme stiahli náskok súpera na prijateľných záverečných 22 bodov," priblížil Kučera.

Ako dodal, dôležité je, že Žiarčania si v posledných stretnutiach sezóny 2015/2016 zahrali schuti a priestor dostal každý jeden z družstva.

,,Ďakujem hráčom za celoročnú snahu, bojovnosť a vytrvalosť, či už v tréningovom procese ako aj v zápasovom nasedení. Máme za sebou úspešnú a ťažkú sezónu. Prajem hráčom pekné leto a teším sa na novú sezónu. Verím, že úspechy žiarskeho mužského basketbalu budú pokračovať v nastúpenom trende," dodal na záver tréner.

Výsledky

Sobota 30.4.2016

  • MŠK Iskra Petržalka – MŠK BK Žiar nad Hronom 98 : 83 (22:22, 27:25, 27:11, 22:25)

    Body: Minárik Maroš 31b., Rozim Róbert 18b., Vrtík Maroš 16b., Skladan Štefan 6b., Nemčok Tomáš 6b., Fábry Martin 2b., Fábry Tomáš 2b., Košťál Matej 2b.,

    Hrali: Kaňa Peter, Tkáč Lukáš

Nedeľa 1.5.2016

  • VŠEM vs Karlovka Bratislava B – MŠK BK Žiar nad Hronom 80 : 58 (28:17, 24:12, 17:12, 11:17)

    Body: Rozim Róbert 15b., Minárik Maroš 13b., Nemčok Tomáš 9b., Fábry Martin 8b., Vrtík Maroš 4b., Tkáč Lukáš 4b., Fábry Tomáš 3b., Kaňa Peter 2b.,

    Hrali: Skladan Štefan, Košťál Matej

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM