Martin Károly Iné športy

Posledný prípravný turnaj volejbalových junioriek pred začiatkom súťaže

V dňoch 24. a 25. septembra 2011 sa juniorky Volejbalového klubu MŠK Žiar nad Hronom (VK MŠK) zúčastnili na turnaji v Leviciach. Turnaja sa zúčastnilo dvanásť družstiev zo Slovenska.

Zahraničné družstvá, ktoré sa turnaja zúčastňovali v minulých rokoch z okolitých krajín /Česko, Poľsko, Maďarsko/ neprišli, pretože v tomto čase mali už súťaže resp. kvalifikačné turnaje doma.

Družstvá boli rozdelené do troch základných skupín. Žiarčanky mali v skupine družstvá – Levice „A“, Skalicu a Krupinu, ktorá po dohode s organizátormi nastúpila aj s vekovo staršími hráčkami, ktoré sú už vo veku žien a budú hrať 1. ligu žien. V základných skupinách sa hralo na dva hrané sety a každý set znamenal jeden bod. V prvom zápase naše hráčky nastúpili proti Skalici (hrajú – 1. liga juniorky západná skupina) remizovali 1:1 (20, –20).

V druhom zápase Žiarčanky hrali proti domácemu „A“ družstvu, nad ktorým zvíťazili 2:0 a v poslednom zápase základnej skupiny nastúpili proti Krupine. Do dobrom výkone prehrali 2:0 a skončili na 2. mieste. V semifinálovej skupine (započítal sa aj vzájomný zápas so Skalicou zo základnej skupiny) sme prehrali s Púchovom 2:0 (26,23), V prvom sete mali naše dievčatá tri setbaly, nevyužili ich, súper hneď prvý premenil a vyhral set. Druhý set začali Žiarčanky veľmi zle a už prehrávali 17:8. Potom sa naše dievčatá prebrali, prestali robiť vlastné chyby, ale napriek tomu ho prehrali tesne 25:23. V poslednom zápase semifinálovej skupiny nastúpili proti Novým Zámkom, tento zápas vyhrali 2:0 a v semifinálovej skupine skončili na 3. mieste. V skupine o 5.- 8. miesto postupne dievčatá nastúpili proti Poltáru a prehrali 2:0. V 1. sete viedli naše hráčky už 17:13, ale získaný náskok vlastnými chybami stratili a zrazu prehrávali 18:17 a nakoniec ho prehrali 25:20. Ďalší set už hrali odovzdane a prehrali ho 25:13.

Druhý zápas so Zvolenom vyhrali Žiarčanky 2:1, keď 1. set jasne vyhrali, ale potom 2.set, po prestriedaní hráčok, prehrali aj zásluhou vlastných pochybení. Do tajbrejku opäť nastúpila základná zostava a 3. set znovu vyhrali. Posledný zápas Žiarčanky odohrali znova so Skalicou a prehrali ho 2:0. Naše dievčatá robili znovu množstvo vlastných chýb, nedokázali prekonať odpor súperiek a tak skončili celkovo na 7. mieste.

Bol to posledný turnaj družstva junioriek pred začiatkom súťaže, ktorá začína 8. októbra 2011. V našom, rodiacom sa novom, mladom družstve hrali len 2 hráčky dorasteneckého veku, ostatné boli v kadetskom veku a jedna staršia žiačka. Tréneri skúšali rôzne varianty postavenia v hre. Opäť sa ukázalo, že niektoré hráčky nedokážu odovzdať v zápasoch to, čo majú natrénované v tréningoch, samé sa zbytočne dostanú do stresu, čo má negatívny dopad na celé družstvo. V tréningovom procese je preto potrebné zdokonaľovať herné činnosti jednotlivcov i psychickú odolnosť hráčok v náročných záťažových situáciách, aby vzorne reprezentovali mesto i región Žiaru nad Hronom.

Zostava: Štefancová Eva, Netolická Lívia, Kollárová Radka, Slašťanová Radka, Kmeťová Radana, Klimanová Alžbeta, Wágnerová Denisa, Kollárová Mária, Rajčanová Silvia, Minichová Lenka, Kúšiková Lucia. Tréneri Bieliková Alena, Rozinay Peter.

Volejbal Juniorky
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM