Barbara Dallosová Šport

Potrápili aj maródky: Žiarčania obhajovali minuloročné prvenstvo v oslabení, TOTO sa im podarilo!

Naši pretekári mali pred sebou neľahkú dvojitú úlohu. Obhájiť celkové prvenstvo z minulého roka a obhájiť zisk pohára za najúspešnejší klub. Úradovala aj choroba a Žiarčania do boja nevyrážali v kompletnej zostave. Energia potvrdzovať minuloročné úspechy im však nechýbala.

Ilustračný obrázok k článku Potrápili aj maródky: Žiarčania obhajovali minuloročné prvenstvo v oslabení, TOTO sa im podarilo!
Zdroj: Dnes24.sk

Prvé jarné slniečko si karatisti z MŠK Žiar nad Hronom užívali viac v športovej hale, než vonku. 21. marca 2015 sa totiž v Žiline konalo záverečné kolo Pohára Stredoslovenského zväzu karate – Grand Prix Žilina. Žiarčania boli po dvoch kolách na čele tabuľky, no záverečné kolo býva podľa slov trénera najtvrdším orieškom.

Obhájiť víťazstvo a postúpiť na majstrovstvá

Tentoraz sa v Žiline stretla takmer päťstovka pretekárov. O víťazstvo zabojovalo 469 karatistov z 53 klubov zo Slovenska, Čiech, Poľska a Maďarska. Žiarčania mali pred sebou ťažkú úlohu obhájiť celkové prvenstvo z minulého roku a taktiež obhájiť zisk pohára za najúspešnejší klub na turnaji Grand Prix Žilina. Pre vekové kategórie do 12 rokov bol turnaj zároveň postupovým na majstrovstvá republiky.

Hneď úvodná disciplína súborné cvičenia kata sa začala pre náš klub veľmi úspešne, keď sa Timotejovi Gašparovi, Nele Mladenovič, Viktórii Pavlovej, Ester Šiškovej a Šimonovi Sečkárovi podarilo zvíťaziť vo svojich kategóriách. Cenné body za tretie miesta pridali ešte Luka Preisser a Alexandra Biela.

Na skvelo rozbehnutý úvod katistov nadviazali aj výkony našich pretekárov v disciplíne športový zápas kumite. Vo svojich kategóriách nenašli premožiteľov Natália Volfová, Viktória Snopková, Natália Rajčanová, Aris Nikolas Čela a Zdenko Vanka. Druhým miestom do bodovej štatistiky prispela Martina Tatárová a tretími miestami Dominika Veisová a Marko Kováč.

Nekompletná zostava

V úvode turnaja bolo všetko ešte otvorené. Choroby neobchádzajú ani karatistov a tak v súpiske Žiarčanov chýbali niektoré zvučné mená, no napriek tomu sa s blížiacim koncom súťaže bodový náskok Žiarčanov postupne zvyšoval. Popri celkovom víťazstve bol veľkým lákadlom aj zisk pohára najúspešnejšieho klubu Grand Prix Žilina za najvyšší počet prvých miest.

Radosť na záver

Záverečné vyhlasovanie bolo pre Žiarčanov príjemným momentom. V pohárovej súťaži klubov sa na všetkých troch kolách predstavilo spolu 65 klubov. Tým najúspešnejším sa stal práve ten náš, so ziskom 106 bodov, na druhom mieste skončila Športová škola karate Prievidza so 78 bodmi a na treťom mieste Rapid Bratislava, taktiež so 78 bodmi. V súťaži o najúspešnejší klub Grand prix Žilina si na najvyšší stupienok víťazov opäť vystúpili Žiarčania. So ziskom 10 zlatých, 1 striebornej a 4 bronzových medailí zvíťazili pred ŠŠK Prievidza /7–6–4/ a Farmex Nitra /5–4–3/. Minuloročné prvenstvá boli teda napriek všetkým úskaliam úspešne obhájené.

Grand Prix Žilina pre žiarske talenty opäť dopadla skvele
40
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM