Katarína Reiterová Kultúra

Potvrdené: City fest ostáva v parku!

Ešte v auguste tohto roku sme vás informovali, že žiarsky mestský festival sa koná v parku posledný krát. Máme však najčerstvejšie informácie, City fest v parku ostáva.

Ilustračný obrázok k článku Potvrdené: City fest ostáva v parku!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Mestské kultúrne centrum pristúpilo tento rok, po prvýkrát, k vyberaniu akéhosi vstupného na City Fest. Zdôvodnili to tým, že park je nutné po festivale upratať. Aj preto, ale aj pre väčší pokoj zvierat v mestskej ZOO ešte v lete vedenie MsKC hovorilo o zmene miesta. Dnes je situácia iná.

„Park je to najkrajšie miesto, ktoré by si organizátor mohol priať. Uvedomujeme si ale, že je to v tomto priestore neudržateľné. Pripravujeme preto verziu, kedy sa festival presunie z parku, a to možno už na budúci rok,“ povedal v lete pre Žiar24 producent MsKC Janko Kulich.

Na zozname boli aj Farské lúky

Jednou z možností, kde by sa City fest mohol konať, bol aj pozemok pod R1-kou, takzvané „Farské lúky“. „Uvažovali sme aj o tomto mieste, ale nevyhovovalo,“ potvrdila informáciu riaditeľka MsKC Michaela Pribilincová.

Na tomto pozemku by konanie City festu nebolo zrejme ani možné, je totiž na predaj. „Áno, tento pozemok je na predaj už približne dva roky,“ potvrdzuje našu informáciu majiteľ žiarskej realitnej kancelárie Boris Beniak, zároveň však nevylučuje možnosť organizovať na tejto lúke nejaké kultúrne podujatie. „Myslím, že po vzájomnej dohode by to bolo možné, pokiaľ sa pozemok nepredá.“

Potvrdené! Festival ostáva v parku

City fest však ostáva v Parku Štefana Moysesa. „City fest ostáva v parku. Momentálne potvrdzujeme kapely,“ povedala exkluzívne pre Žiar24 Pribilincová. Bohužiaľ, meno aspoň jedného hlavného účinkujúceho prezradiť nechcela. „Túto informáciu vám prezradíme na Vianoce,“ dodala.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM