Martin Károly Rôzne

POVODNE: Obce v okrese Žiar nad Hronom odstraňujú následky z prívalových dažďov

Horná Ves/Lutila/Kopernica 18. augusta - Obce v okrese Žiar nad Hronom, ktoré postihli prívalové dažde, momentálne pracujú na odstraňovaní následkov povodní, začínajú tiež zisťovať škody na majetku.

Ako pre TASR konkretizovala Simona Holicová, starostka Hornej Vsi, v ktorej bola zničená najmä obecná komunikácia, dnes z nej odviezli všetok neporiadok, vo štvrtok (19.8) začnú s jej čistením. Podľa jej slov je na rade zisťovanie materiálnych škôd na komunikácii a tiež náklady na čistenie obce mechanizmami.

V Lutile vodný živel spôsobil škodu na mostoch. Jeden spadol do potoka sám, nechcú ho však rozbiť, pretože sa podľa starostu Jána Pružinu možno ešte bude dať zrekonštruovať. Prietok potoka popod most je však zabezpečená. Ďalší most museli zbúrať, pretože ho povodeň poškodila, ale ten sa už podarilo z potoka odstrániť. Podľa starostu neporiadok spôsobený vodným živlom odstránia v obci asi do konca tohto týždňa. Na budúci týždeň by mali začať s vyčísľovaním škôd na majetku.

V Kopernici odstraňujú škody na miestnej komunikácii a čistia potok. Starosta Miroslav Špička dodal, že dnes začali zisťovať rozsah škôd na súkromnom majetku.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM