Správy

Pozdĺž diaľnic a rýchlostných ciest vyrastú oplotenia: Výnimkou nie je ani úsek pri Žiari!

Takmer 107 kilometrov oplotenia by malo v tomto roku vyrásť pozdĺž diaľnic a rýchlostných ciest na Slovensku. Oplotenie sa bude týkať aj rýchlostnej cesty pri Žiari nad Hronom.

Ilustračný obrázok k článku Pozdĺž diaľnic a rýchlostných ciest vyrastú oplotenia: Výnimkou nie je ani úsek pri Žiari!
Zdroj: Dnes24.sk

Také sú plány Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS), ktorá by chcela v oplocovaní ciest pokračovať aj v roku 2015. Na budúci rok má totiž naplánovanú výstavbu približne 157 km oplotenia.

Podľa generálneho riaditeľa NDS Milana Gajdoša je oplotenie ciest dôležité pre zvyšovanie bezpečnosti. Tam, kde je diaľnica chránená plotom, výrazne klesol počet zrážok vodičov so zverou. V priebehu dvoch rokov by tak mali byť oplotené všetky existujúce diaľnice a rýchlocesty, s výnimkou úseku diaľnice D1 medzi Bratislavou a Trnavou. Ten má dostať oplotenie až po konečnom rozšírení.

V roku 2014 budú teda diaľničiari pracovať na oplotení úseku diaľnice D1 z Hornej Stredy po Trenčín. Zároveň sa má oplocovať aj časť rýchlostnej cesty R1 zo Žarnovice po Lehôtku pod Brehmi, tiež úsek zo Žiaru nad Hronom po Kováčovú a privádzač pri Zvolene.

V roku 2015 sa má oplotiť tiež aj úsek rýchlocesty R1 zo Serede po Nitru. Rovnako aj dva privádzače, jeden pri Nitre a druhý pri Košiciach.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM