Martin Károly Rôzne

Pozor na staré detské ihriská!

Žiar nad Hronom – Ako súčasť bytovej výstavby vznikali v minulosti v našom meste aj detské ihriská. Ich súčasťou boli pieskoviská, kovové kolotoče, hojdačky, šmýkačky a ďalšie preliezačky. Na tom by nič nebolo. Akurát, že dnes je už väčšina z nich v

„Tie preliezačky sú podľa mňa nebezpečné. S dcérou už na detské ihriská síce nechodíme, no nevylučujem, že pri hre s kamarátmi občas na nejakú preliezačku nevylezie. A to mi ako matke robí starosti, pretože si myslím, že tie staršie už majú okrem iných poškodení asi aj konštrukčné nedostatky,“ povedala Zuzana, matka desaťročnej dcéry. Dodala tiež, že staré detské ihriská už svoje odslúžili a v súčasnosti už podľa nej nie sú vhodné na využívanie.

„Je pravdou, že vo vnútroblokových priestoroch sa ešte nachádzajú rôzne prvky na detskú zábavu. Sú to zariadenia vyrobené z kovu, ktoré nie sú certifikované na používanie pre deti, pretože už nevyhovujú súčasným normám,“ povedal hovorca mesta Martin Baláž. Vyjadril sa tiež, že postupne, ako mesto budovalo nové detské ihriská, niektoré staré zariadenia boli odstránené. Išlo vraj najmä o kolotoče.

„V mnohých prípadoch nás predsedovia bytových spoločenstiev žiadajú, aby sme kovové preliezačky a hojdačky ešte ponechali v blízkosti domov. Naopak, v niekoľkých prípadoch sme zaznamenali žiadosti o odstránenie,“ pokračuje Baláž. Prezradil tiež, že v budúcom roku sa tejto problematike chce mesto venovať komplexnejšie a zastarané kovové zariadenia postupne likvidovať.

(JF)

stare ihrisko
22
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM