Barbara Dallosová Samospráva

Pozoruhodné komunálne voľby: Tieto obce zostávajú úplne bez boja!

Už 15. novembra sa otvoria volebné miestnosti, a ľudia si vyberú nových primátorov, starostov a poslancov. Niekde sa predvolebné boje vyhrocujú, inde vládne viac než pokojná atmosféra. V týchto obciach o starostovské ani poslanecké kreslá totiž uchádzači bojovať nemusia....

Ilustračný obrázok k článku Pozoruhodné komunálne voľby: Tieto obce zostávajú úplne bez boja!
Zdroj: TASR

Nedávno sme písali o obci Trnavá Hora, v ktorej sa predvolebný boj zúžil len na ten starostovský. Prvou hlavou obce sa chcú stať traja muži, poslancov je ale presne toľko, koľko poslaneckých stoličiek. Čítajte TU. V dvoch ďalších dedinách v našom okrese ale nastala ešte podivnejšia situácia.

Čo majú spoločné?

Lovča a Slaská. Tieto obce nespája len to, že je z nich na skok do Žiaru. Sú to tiež obce, v ktorých pôjdu starostovskí aj poslaneckí kandidáti, takpovediac, na istotu. Počet uchádzačov o fleky poslancov je rovnaký, ako počet miest v obecnom zastupiteľstve, a kandidáta na funkciu starostu majú obe obce jediného.

V Lovči je to pánska jazda

Vedenie obce Lovča bude po novembrových voľbách pravdepodobne iba v rukách mužov. Obecnými poslancami tu chcú byť siedmi obyvatelia, pričom medzi nimi nie je žiadna žena. Na post starostu kandiduje len súčasný starosta Ondrej Bahno, nominovaný stranou SMER-SD.

V Slaskej aj jedna dáma

Obecné zastupiteľstvo v Slaskej tvoria piati poslanci. Záujem o tieto miesta majú štyria muži a jedna žena. Starostom chce byť aj naďalej Daniel Gelien, opäť kandidujúci ako nezávislý.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM