Barbara Dallosová Krimi

Pracovali ako tím, plán im nevyšiel: Mladíkov pri vyčíňaní v žiarskych uliciach zachytili kamery! FOTO

Nočné vyčínanie dvoch mladíkov v Žiari nad Hronom ukončila policajná hliadka. Hoci vandali mali na to, aby ich nechytili, vymyslený systém, s kamerami zrejme nepočítali.

Ilustračný obrázok k článku Pracovali ako tím, plán im nevyšiel: Mladíkov pri vyčíňaní v žiarskych uliciach zachytili kamery! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Len pred časom sme vás informovali o prípade, kedy sa Mestskej polícii v Žiari nad Hronom podarilo pomocou kamerového systému počas jednej noci zaistiť hneď dvoch páchateľov. Jedným z nich bol writer, ktorého nápisy našli policajti hneď na niekoľkých miestach v uliciach mesta. Teraz kamery v odhaľovaní nočných vandalov poslúžili opäť.

,,V noci z 30.7. na 31.7. o 23:18 hod. bol na Mestskú políciu nahlásené operátorom kamerového systému pohyb dvoch podozrivých osôb, ktoré mali na hlavách kapucne," uviedol náčelník mestských policajtov Róbert Šiška.

Taktika im nepomohla

Mladíci mali podľa slov náčelníka sprejovať po objektoch v meste, úlohy mali pritom starostlivo rozdelené. ,,Jedna z osôb sprejovala na vstupnú bránu k novostavbe na Ul. M. Chrásteka č. 19. Na miesto bola hneď vyslaná hliadka, ktorá osoby prichytila na Ul. Svitavskej a na budove predajne ovocia našli ďalší čerstvý nápis, ktorý tam táto dvojica nasprejovala. Hliadka osoby zadržala, zdokumentovala skutok a osoby boli vypočuté, pri vypočúvaní sa jeden z dotyčných doznal k skutku, druhý uviedol, že na objekty nesprejoval, len dával pozor," približuje prípad Šiška.

Podľa náčelníka žiarskych policajtov šlo o mužov vo veku 26 a 27 rokov. Na vstupnej bráne na Ul. M. Chrásteka bol nasprejovaný nápis MAMA STL, na budove predajne ovocia zase nápis CREW STILE.

Chytiť sprejerov nie je ľahké

Ako šéf žiarskych policajtov pokračoval, po ukončení všetkých potrebných úkonov sa celá vec postúpi orgánom činným v trestnom konaní ako podozrenie z trestného činu poškodzovania cudzej veci.

Róbert Šiška tvrdí, že bez pomoci kamier sú takýto vandali len veľmi ťažko dolapiteľní. ,,Práve sprejerstvo je veľmi rozšírený neduh i v Žiari nad Hronom. Páchatelia týchto prečinov si ani neuvedomujú, že tam môže byť skutočne vysoká škoda a následný postih. Obvykle je veľmi ťažké takéto osoby prichytiť pri čine," hovorí zo skúsenosti náčelník.

Práve v prípade sprejerov a writerov je kamerový systém, ktorý dohliada na ulice nášho mesta, nenahraditeľným pomocníkom. ,,Toto bol ten prípad, kde jeden sprejoval a druhý práve preto dával pozor, aby ich nikto nechytil. Takéto poškodenie je dielom okamihu, 30 sekúnd a páchatelia idú ďalej. Je veľmi ťažké zohnať svedka, ktorý by to dosvedčil a práve tu poskytne nevyvrátiteľný dôkaz kamera," uzatvára Róbert Šiška.

Zábery z kamerového záznamu i policajnú fotodokumentáciu si pozrite v našej fotogalérii.

foto: MP Žiar nad Hronom

Mladíkov odhalili kamery: TAKTO na to šli
22
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM