Barbara Dallosová Kultúra

Pracovný týždeň sa chýli ku koncu, myslite na oddych: 9 lákadiel, ako stráviť víkend v Žiari a okolí

Posledný novembrový víkend je pred nami a my máme niekoľko tipov, ako ho stráviť. Ďalší diel Hier o život v žiarskom kine, vianočný koncert Lucie Bílej alebo nedeľné Rozprávkovo pre najmenších Žiarčanov...Spestrite si sychravé dni podujatím podľa vášho gusta.

Ilustračný obrázok k článku Pracovný týždeň sa chýli ku koncu, myslite na oddych: 9 lákadiel, ako stráviť víkend v Žiari a okolí
Zdroj: Dnes24.sk

Piatok 28. novembra

  • Vernisáž: Miloš Greisel – Podzemie Spiša a opálové bane vo fotografiách Miloša Greisela. Výstava mapujúca baníctvo je prechádzkou známym i neznámym svetom. Svetom tajomnej krásy podzemia, ale aj prechádzkou po stopách ľudí, ktorí ťažkou prácou získavali z prírody tak prepotrebné nerastné látky.

    Kedy a kde: 14:00, výstavné priestory v Berggerichte, Nám. sv. Trojice, Banská Štiavnica.

  • Biele Vianoce Lucie Bílej – Legenda českej i slovenskej hudobnej scény Lucie Bíla navštívi v rámci svojho turné vo vianočnom duchu niekoľko kostolov. Zavíta aj do banskoštiavnického kostola Nanebovzatia Panny Márie.

    Kedy a kde: 19:00, Farský kostol Nanebovzatia Panny Márie, Banská Štiavnica

Sobota 29. novembra

  • 65. rokov Trate mládeže – Spomienkové podujatie k výročiu Trate mládeže s autentickým programom. Koncert Chanson Friends, premietanie filmu Oceľová cesta, fotoateliér, jazda historickým vlakom a iné. Viac čítajte TU.

    Kedy a kde: štart – 14:00 – Železničná stanica Banská Štiavnica

  • KINO: Škatuliaci – Dobrodružná animovaná komédia z dielne amerických tvorcov. Dej sa odohráva v Syrovanoch, kde po zotmení radšej nikto nevychádza z domu. Z podzemných skrýš vyliezajú zvláštne bytosti nazývané Škatuliaci, ktoré kradnú všetko čo im príde pod ruku.

    Kedy a kde: 16:00, Kino Hron Žiar nad Hronom

  • KINO: Hry o život: Drozdajka 1. časť – Ďalšia časť kasového trháku už aj v žiarskom kine. Sformoval sa odboj voči Sídlu, ktorého tvárou má byť Katniss. Musí sa opäť stať Drozdajkou…len tak môže zachráni Peetu a poraziť Sídlo aj nenávideného prezidenta Snowa.

    Kedy a kde: 19:00, Kino Hron Žiar nad Hronom

  • Koncert: Robert Balzar Trio – Najslávnejšia česká jazzová formácia exkluzívne v Žiari nad Hronom. Väčšinu jej repertoáru tvoria vlastné skladby, alebo úpravy nielen jazzových štandardov. A hoci pôvodne ste si na jazzovú lahôdku museli kúpiť lístky, organizátori hlásia zmenu! Koncert sa uskutoční v žiarskej Lune a zadarmo.

    Kedy a kde: 19:00, Reštaurácia Luna Kongresová sála

Nedeľa 30. novembra

  • Rozprávkovo – Dvojitý krst audio CD-čiek Pozitívne rozprávky autorky Mišky Pribilincovej a StrašiZOO škriatkov Lola & Piškóta. Chýbať nebudú tvorivé dielničky, maľovanie na tvár, pesničkové divadielko Lolo a Piškót, súťaže a veľa darčekov. O tomto podujatí sme písali TU.

    Kedy a kde: 16:00, MsKC Divadelná sála

  • (o)Svetové divadlo – V rámci predstavení amatérskych divadelných súborov uvedie Pohronské osvetové stredisko ocenenú hru amatérskeho súboru Hriňovské divadlo. Nenechajte si ujsť odvážne predstavenie s podtitulom Divadelný monológ pre ženy a mužov, čo sa neboja.

    Kedy a kde: 17:30, Pohronského osvetového strediska, Žiar nad Hronom

  • KINO: Interstellar – Akčné scifi oceňovaného režiséra Christophera Nolana v obsadení hviezd ako Matthew McConaughey či Anne Hathaway. Náš čas na Zemi sa chýli ku koncu. Tím výskumníkov sa odhodlá na najodvážnejšiu misiu v histórii ľudstva: vycestuje z našej galaxie a ich cieľom bude zistiť, či má ľudstvo budúcnosť medzi hviezdami.

    Kedy a kde: 18:00, Kino Hron Žiar nad Hronom

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM