Martin Károly Iné športy

Pre zdravotné problémy Polačko (20) novým žiackym trénerom

Žiactvo a prípravka Mestského klubu lyžiarov Kremnica má nového bežeckolyžiarskeho trénera. Pre pretrvávajúce zdravotné problémy sa ním stal Michal Polačko.

Ilustračný obrázok k článku Pre zdravotné problémy Polačko (20) novým žiackym trénerom
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Dvadsaťročný študent bol po uplynulej sezóne zaradený do slovenského reprezentačného družstva pretekárov do 23 rokov (U 23). Zdravotné ťažkosti mu však nedovolili absolvovať celú prípravu na novú sezónu, vynechal z nej takmer dva mesiace a tak blížiacu sa zimnú sezónu 2012/2013 sa rozhodol ako pretekár vynechať.

Prekonal mononukleózu

Na predsezónne sústredenie do Tatier ešte pricestoval, avšak hneď v úvode sa vrátil domov, keďže zdravotné ťažkosti mu nedovolili absolvovať náročné tréningy. „Na jeseň mi zistili, že som prekonal mononukleózu a teraz mám chronický zápal na krčných mandliach, takže 4-tého decembra idem na operáciu,“ objasňuje pretekár Michal Polačko.

Hoci je Polačko mladý pretekár, má skúsenosti aj zo svetových mládežníckych podujatí. Tri roky po sebe reprezentoval Slovensko na juniorských majstrovstvách sveta, v r. 2010 v nemeckom Hinterzartene, v r. 2011 v estónskom Otepää a v tomto roku v tureckom Erzurume.

Sezónu vynechá

Zo súčasných lyžiarov MKL Kremnica nemá na svojom „pretekárskom konte“ nikto až tri účasti na svetovom šampionáte (Martin Kapšo a David Brünn po dve, Erik Urgela jednu). „Po operácii sa budem môcť zapojiť do tréningového procesu, no túto sezónu už ako pretekár neabsolvujem,“ pokračuje.

Keďže pre jedného trénera je nemožné trénovať žiakov, dorast aj mužov, MKL Kremnica mu ponúkol miesto nového kouča. „Deťom sa treba veľa venovať a učiť ich hlavne techniku. Som rád, že to môžem byť práve ja a že som ostal pri tomto športe. Keďže do novej sezóny nemôžem vstúpiť ako pretekár, dúfam, že klubu pomôžem aspoň takto,“ uzatvára ambiciózny Michal Polačko.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM