Martin Károly Kultúra

Prednes nemusí byť NUDA: Pozrite si TÚTO vtipnú upútavku a príďte sa o tom presvedčiť!

Do Kremnice už ôsmy rok po sebe pricestuje viac ako 100 súťažiacich, ktorí sa budú prezentovať v poézii, próze, vnútornom monológu a experimentálnom prednese. Uskutoční sa tu totiž celoštátna prehliadka s medzinárodnou účasťou pod názvom Prednášam teda som...2014.

Ilustračný obrázok k článku Prednes nemusí byť NUDA: Pozrite si TÚTO vtipnú upútavku a príďte sa o tom presvedčiť!
Foto: Peter Kováč

V poradí ôsmy ročník súťaže v umeleckom prednese poézie, prózy, vnútorného monológu a experimentálneho prednesu žiakov Základných umeleckých škôl (ZUŠ) na Slovensku organizuje literárno–dramatický odbor ZUŠ J. L. Bellu v Kremnici. Konať sa bude 23. až 25. mája 2014 v Mestskom kultúrnom stredisku v Kremnici.

Pozrite si aj video upútavku na tento ročník a parádne fotky spred roka v galériách!

Okrem súťažiacich zo Slovenska sa jej minulý rok zúčastnili aj účinkujúci z Poľska, Čiech a Ukrajiny. „Tento medzinárodný trend by sme radi udržali a postupne ho v rámci našich finančných, kapacitných a organizačných možností aj naďalej rozširovali,“ informoval Peter Luptovský zo ZUŠ J. L. Bellu v Kremnici.

Táto súťaž je podľa jeho slov jedinečná svojho druhu nielen na Slovensku, ale aj v Európe. Najmä kvôli kategóriám vnútorný monológ a experimentálny prednes v slovanských jazykoch.

Poslaním súťaže je spoznať a prehĺbiť literárne hodnoty a zoznámiť s nimi aj verejnosť. Umožniť vzájomnú konfrontáciu, inšpiráciu a porovnať úroveň žiakov. Vyjadriť svoj názor cez tvorivé iniciatívy, experimentovať, hľadať nové cesty, možnosti a šíriť slovenskú kultúru v zahraničí,“ dodal Luptovský.

Prednášam teda som: Takto to vyzeralo pred rokom
24
Galéria
Foto: Peter Kováč
Prednášam teda som 2014: Upútavka
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM