Barbara Dallosová Kultúra Rôzne Správy

Predsviatočné dni lákajú von: Najlepšie tipy pre Žiarčanov

Začal sa týždeň, ktorý zavŕšia najkrajšie sviatky v roku. Do Vianoc sa dá v Žiari a okolí ešte všeličo zažiť. Vyberajte!

Ilustračný obrázok k článku Predsviatočné dni lákajú von: Najlepšie tipy pre Žiarčanov
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Vianočné trhy Kremnica

pondelok až štvrtok, Kremnica (medzibránie)
Tento rok chystá historická Kremnica okrem drobných trhov pred adventným koncertom i osobitné trhy. Tie potrvajú od 19. do 22. decembra a konať sa budú v medzbrání.

Živý Betlehem

utorok o 16:00 hod., Námestie Matice slovenskej, Žiar nad Hronom
Ani tento rok nebude na Vianočných trhoch chýbať Živý Betlehem v podaní žiakov ZŠ Š. Moysesa a speváckeho zboru Holúbky z kríža v utorok na žiarskom námestí. Podujatie je súčasťou programu vianočných trhov.

KINOTIP: Anjel pána 2

utorok o 17:00 hod., Kino Hron, Žiar nad Hronom
Pokračovanie obľúbenej rodinná vianočnej rozprávky z dielne českých filmárov. V hlavných úlohách Ivan Trojan, Jiří Dvořák a Vica Kerekes.

Adventný koncert: Ľ. Rybárska

utorok o 18:00 hod., Kostol Povýšenia sv. Kríža
Mesto Žiar nad Hronom a MsKC vás pri príležitosti osláv 770. výročia udelenia mestských práv pozývajú na koncert opernej speváckej divy Ľubici Rybárskej a jej hostí.

Žiarska kapustnica

streda od 12:00 hod., Námestie Matice slovenskej, Žiar nad Hronom
Do súťažného varenia Vianočnej kapustnice je zatiaľ prihlásených sedem tímov. Okrem tímu primátora mesta a poslancov MsZ, navaria aj Šášovčania, pracovníci žiarskeho Mestského kultúrneho centra, gymnázia, spoločnosti Svet zdravia či autoškoly Luto. Počas podujatia si budete môcť o 17:00 hod. vypočuť koncert a cappella skupiny Otto voce.

Lolo a Piškót na snehu

štvrtok o 16:00 hod., Námestie Matice slovenskej, Žiar nad Hronom
Najnovší program populárnych škriatkov Lola a Piškóta na snehu v žiarskej premiére. Interaktívny program plný zábavných pesničiek a hier pre malých i veľkých je tiež súčasťou žiarskych vianočných trhov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM