Barbara Dallosová Rôzne Správy

Prehľad štiavnických tajchov: Kde sa okúpeme a ktoré sú mimo prevádzky?

Chystáte sa na letný relax v okolí Banskej Štiavnice? Čítajte, ako obišli tajchy v kontrole hygienikov, a ktoré sú tento rok uzavreté úplne.

Ilustračný obrázok k článku Prehľad štiavnických tajchov: Kde sa okúpeme a ktoré sú mimo prevádzky?
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Tajchy v okolí Banskej Štiavnice sú počas leta už tradične vyhľadávanými miestami na kúpanie vo voľnej prírode. Na kvalitu vôd v jazerách dohliadajú počas leta aj hygienici z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Žiari nad Hronom.

Kontroly vykonali v troch jazerách – Počúvadlianske, Vindšachtské a Veľké Kolpašské jazero (všetky v okrese Banská Štiavnica), ktoré sú vyhlásené za prírodné kúpacie oblasti s vodou určenou na kúpanie. Podľa informácií z úradu boli vzorky vody odobraté ešte 19. júna. Kvalita vody vyhovovala vo vyšetrených ukazovateľoch požiadavkám vyhlášky ministerstva zdravotníctva.

Mimo prevádzky ostáva počas tohtoročnej kúpacej sezóny Veľké Richnavské jazero (okres Banská Štiavnica). Jazero je po rekonštrukcii a v súčasnej dobe sa napĺňa vodou. Podobná situácia je aj na Dolno Hodrušskom jazere (okres Žarnovica), ktoré sa v súčasnosti napĺňa vodou po rekonštrukcii.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM