Katarína Reiterová Kultúra

Prehľad víkendových podujatí: Nuda opäť nehrozí :)

Opäť máme pre vás niekoľko pozvánok na víkendové akcie. Žiari sa bude KALIť, v Štiavnici sa chystá zaujímavý festival, ale aj rozprávkový deň. Nenuďte sa doma a vyrazte na víkendové podujatia v našom regióne!

Ilustračný obrázok k článku Prehľad víkendových podujatí: Nuda opäť nehrozí :)
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

VÝSTAVA: SLOVENSKO – NAŠA ZEM

Autorská výstava fotografií SLOVENSKO – NAŠA ZEM Autori: Ivan Kenéz – Igor Čombor – Ľubomír Schmida 14. mája do 9. júna vo Výstavnej sále MsKC Žiar nad Hronom, vstup voľný.

KONCERT: TRUE HIP HOP

24. mája o 20.00 hod., Estrádna sála MsKC, vstupné v predpredaji 6 eur, v deň akcie 7 eur.

KINO: Alfa a Omega

26. mája o 15.00 hod., Kinosála MsKC, vstupné 1 euro.

California bar & club

24. mája sa môžete tešiť na party s Dj Marchellom! Vstupné 2 eurá.

V ÚSTRETY MESIACU Na Mesiac a ešte ďalej…

24. mája o 20.00 hod. Krajská hvezdáreň a planetárium M. Hella Žiar nad Hronom Multimediálny program s využitím možností planetária je určený pre celú rodinu. Poskytuje pohľad na naše Slnko, rozpráva o jeho význame pre život na Zemi a vysvetľuje podstatu rozdielov medzi dĺžkou dňa v lete a v zime. Vo svojej druhej časti sa podrobnejšie venuje Mesiacu, jeho vzniku, pohybom a reliéfu. Z bezprostrednej blízkosti zažijete aj jedno z najväčších dobrodružstiev ľudstva – pristátie na jeho povrchu. Nechýba ani prehliadka planét slnečnej sústavy a nové rozdelenie telies v nej. Záverečnú časť tvorí ešte malá prechádzka najznámejšími súhvezdiami našej nočnej oblohy. Za priaznivého počasia druhú časť večera vyplní pozorovanie Mesiaca a ostatných objektov večernej oblohy astronomickým.

VÝSTAVA: HORY A VODA

Výstava fotografií Svetozára Gavoru a Ľubice Kormaňákovej. Do 31. mája, Pohronské osvetové múzeum Nová Baňa

CENTRÁCI RODIČOM A MESTU

Centrum voľného času, Mesto Nová Baňa a OZ pri CVČ – Centráčik vás pozývajú na záverečný program v školskom roku 2012/2013 CENTRÁCI RODIČOM A MESTU, v piatok 24. mája 2013 o 16:30 hod. v kine Vatra. Vstupné je dobrovoľné.

Festival kumštu remesla a zábavy

Tradičný festival prezentujúci krásu tradícií a zručnosť remeselníkov, spojený so zábavou pre všetky generácie. 24.-25. mája, Banské múzeum v prírode (skanzen), ul. J.K.Hella (pod tajchom Klinger).

Noc kostolov

Noc kostolov je pozvaním pre všetkých ľudí dobrej vôle k spoločnému stretnutiu a k objavovaniu krásy kresťanských výtvarných a architektonických pokladov

  • prejavom kreativity a dôvery v život u ľudí, ktorí chrámy stavali a zdobili

24. mája, Banská Štiavnica (Celoslovenská akcia).

Vydanie zberateľskej striebornej mince s motívom J. K. Hella – 300. výročie narodenia

Srdečne vás pozývame na stretnutie pri príležitosti prvého dňa predaja striebornej zberateľskej mince nominálnej hodnoty 10 € s motívom „Jozef Karol Hell – 300. výročie narodenia“. 24. mája o 14.00 hod. v priestoroch SBM, Kammerhof, Banská Štiavnica.

Hodina s fotografom: Matúš Plecho

Mladý autor predstaví svoju fotografickú knihu „Trnava poetická“. Do nej počas 8 rokov fotografoval málo známe tváre svojho rodného mesta. 24. mája 16.30 do 17.30 hod. v Klenbovej miestnosti Kultúrneho centra v Banskej Štiavnici.

Rozprávkový deň

Pozývame všetky malé aj veľké deti do dedinky Počúvadlo, ktorá ožije rozprávkovými postavičkami. V sobotu sa na vás tešia už od 13-tej hodiny, ale nezabudnite, ich čaro pominie úderom 17-tej. 25. mája od 13.00 hod. obec Počúvadlo.

Pootvorenie Banskoštiavnickej kalvárie

Po piatich rokoch intenzívnej záchrany a systematickej obnovy možno s potešením konštatovať, že Banskoštiavnická kalvária, v roku 2007 zaradená na Zoznam 100 najohroze­nejších pamiatok sveta (WMF, USA), už nie je ohrozená. 25. mája o 16.00 hod., Banskoštiavnická kalvária, Dolný kostol.

SCHEMNITIENSIS: Jazzový koncert

Účinkujú: študenti a pedagógovia HUAJA 25. mája o 17.00 hod., HUAJA, Botanická 2, Banská Štiavnica.

Kino: Bajkonur

25. mája o 18.30 hod., Kino Akademik Banská Štiavnica, vstupné 2,50 eur.

Koncert: Pacipacifik

25. mája o 18.30 hod., Jazero Počúvadlo, Terasa u Blaškov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM