Barbara Dallosová Kultúra

Prehľadná pomôcka pri rozmýšľaní, ako stráviť víkend v Žiari a okolí: 8 akcií, ktoré odporúčame zažiť

Čo budete robiť počas blížiacich sa voľných dní? Možno vám pri rozhodovaní pomôže našich 8 tipov. Pozrite, ktorá z týchto akcií zláka práve vás...

Ilustračný obrázok k článku Prehľadná pomôcka pri rozmýšľaní, ako stráviť víkend v Žiari a okolí: 8 akcií, ktoré odporúčame zažiť
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Večer pod hviezdnou oblohou

piatok, 18:00 hod., Krajská hvezdáreň a planetárium Maximiliána Hella, Žiar nad Hronom
Multimediálny program vás oboznámi s vývojom vesmíru od kozmologických mierok po slnečnú sústavu, počnúc veľkým treskom, cez vznik a vývoj galaxií, formovanie prvých hviezd a ich sústav až po utváranie planét a bezprostredného okolia nášho domova. Poskytne tiež pohľad na našu nočnú oblohu, predstaví najznámejšie súhvezdia a vysvetlí povahu niektorých úkazov ako sú meteory či zatmenia. Po skončení programu je pre vás za priaznivých poveternostných podmienok pripravené pozorovanie večernej oblohy astronomickou technikou.

Korene

piatok, 19:00 hod., Divadlo Pivovaru ERB, Banská Štiavnica
Príďte si po umelecký zážitok v súzvuku hudby a poézie od Elisabeth Wittgruber, ktorú Vám bude čítať skvelá Táňa Pauhofová v prítomnosti hudobného sprievodu Martina Geišberga a Patrika Pačesa.

4 živly

piatok až nedeľa, Banská Štiavnica
Filmový seminár 4 živly sa každoročne snaží ponúkať svojim divákom rôznorodé filmové pohľady na zvolenú tému na škále od archívnych klenotov po zástupcov najaktuálnejších kinematografických trendov. 5. ročník zimnej edície podujatia, ktorý sa uskutoční tento víkend, bude venovaný téme rebélia. Viac o podujatí i kompletný program sme vám priniesli TU.

Zimná folková Nová Baňa

piatok, 19:00 hod., Kino Vatra, Nová Baňa
Mesto Nová Baňa pozýva na folkovú rozlúčku so zimou s názvom Zimná folková Nová Baňa. V Kine Vatra vystúpia jednotlivci, hosťom programu je country zostava Neznámi.

Kino Hron: Ako byť single

sobota, 20:00 hod., Kino Hron, Žiar nad Hronom
Dakota Johnson (“Fifty Shades of Grey”), Rebel Wilson (“Pitch Perfect”), Alison Brie (“Get Hard”) and Leslie Mann (“This is 40”) sú hlavnými protagonistkami skvelej komédie o rôznych typoch žien žijúcich vo veľkomeste – ich láskach, trápeniach, úspechoch, neúspechoch a v neposlednej rade o bezstarostnej zábave.

Kino Hron: Farby piesku

nedeľa, 18:00 hod., Kino Hron Žiar nad Hronom
Časozberný dokumentárny film Farby piesku je sondou do duše ženy – Slovenky, ktorá konvertovala k islamu, a pre ktorú sa Líbya a arabský svet stali novým domovom. Ľuba El Malaheg sa osudovou láskou zaľúbila do líbyjského chirurga a pracovala 20 rokov ako zdravotná sestra, neskôr ako vedúca na ARO v nemocnici v Misurate. V roku 2011 vojna zmenila jej život v peklo na zemi…

FIS – Slavic cup

sobota a nedeľa, Štadión Rudolfa Čillíka (Kremnica)
Veľká cena Kremnice, medzinárodné preteky FIS – Slavic cup dospelých a juniorov nás čakajú už tento víkend. Sobota bude patriť voľnému šprintu, nedeľa dištančným pretekom, klasicky, s hromadným štartom. Usporiadateľom podujatia je MKL Kremnica.

Jarný salón 2016

do 7. marca, Výstavná sála MsKC Žiar nad Hronom
28. ročník regionálneho kola neprofesionálnej výtvarnej tvorby v okresoch Žiar nad Hronom, Žarnovica a Banská Štiavnica sa i tento rok koná pod názvom Jarný salón. Diela amatérskych umelcov si môžete pozrieť vo výstavnej sále žiarskeho MsKC ešte do 7. marca.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM