Barbara Dallosová Samospráva

Prehovorili zvolení poslanci: Ako reagujú na výsledok Gocník, Kukolík, či Nagy?

Sobotné voľby dali mestu nielen nielen primátora, ale aj nové mestské zastupiteľstvo. Niekoľko tvárí v ňom ostalo, pribudlo aj zopár nových. Pozrite si reakcie niektorých staronových či nových poslancov!

Ilustračný obrázok k článku Prehovorili zvolení poslanci: Ako reagujú na výsledok Gocník, Kukolík, či Nagy?
Zdroj: Dnes24.sk

Pri rozhodovaní o našom meste bude s primátorom spolupracovať 19 poslancov mestského zastupiteľstva. Žiarčania si ich vyberali v sobotných komunálnych voľbách. Niektorých netreba zvlášť predstavovať, iní budú v zastupiteľstve novým vetrom. Najbližšie štyri roky budú okrem iných poslancovať aj známy žiarsky lekár Ladislav Kukolík, staronový poslanec Norbert Nagy, či mladý právnik a nová tvár, Milan Gocník.

Rekordér

Ladislav Kukolík, primár anesteziologického oddelenia žiarskej nemocnice je v meste známou tvárou. V minulosti sa objavil aj medzi kandidátmi na primátora mesta. V tohtoročných komunálkach Kukolík bojoval o poslanecké kreslo za prvý volebný obvod – Etapa.

Počtom hlasov, ktoré Kukolík získal, tromfol všetkých 55 poslaneckých kandidátov vo všetkých volebných obvodoch. Jeho meno vo volebných miestnostiach krúžkovalo 828 Žiarčanov. ,,Na jednej strane som šťastný že sa mi dostalo takej dôvery od občanov, na druhej to vnímam ako obrovský záväzok a zodpovednosť. Ale určite som pripravený na verejnú službu. Teším sa tiež na spoluprácu s kolegami poslancami a s primátorom," hovorí Kukolík.

Angažovanosťou v oblasti športu je Kukolík známy. Práve to bude súvisieť aj s jeho poslaneckými cieľmi. ,,Mne je najbližšia oblasť športu, keďže som športovec. Určite podporím procesy okolo rekonštrukcie športovej haly, futbalového štadiónu či zimného štadiónu. To je ale len zlomok zo všetkého čo treba riešiť. Prioritami sú tiež čistá komunálna politika, starostlivosť o mesto a bezpečnosť jeho občanov, chodníky, cesty a mnoho iného," zamýšľa sa nad prácou v novom volebnom období.

Primátora kvituje

Norbert Nagy s poslancovaním skúsenosti má. Stredoškolský učiteľ si sadne do MsZ už na druhé volebné obdobie. Zaistilo mu to 419 hlasov. Zastupovať bude druhý volebný obvod – Stred. O konkrétnych krokoch zatiaľ hovoriť nechcel, neskrýva však spokojnosť s výsledkom volieb. ,,V prvom rade chcem poďakovať všetkým voličom za prejavenú dôveru. Je dôležité spomenúť že plne vítam zvolenie Petra Antala za primátora mesta. Jeho prácu dobre poznám a kroky ktoré urobil pre mesto považujem za dobré. Má moju podporu a som pripravený na spoluprácu," hovorí Nagy.

Nové meno, nová tvár

Vo volebnom obvode Pod vršky si mohli obyvatelia sídliska vybrať dvoch zástupcov. Jedným z nich sa stala súčasná poslankyňa Stella Víťazková. S náskokom 48 hlasov ju ale predbehol mladý advokát Milan Gocník. Pre toho bude toto volebné obdobie prvým. ,,Veľmi pekne ďakujem za každý jeden z 243 hlasov," reagoval novopečený poslanec.

Na otázku, čo bude jeho prvým poslaneckým krokom odpovedá s úsmevom: ,,Mojím prvým krokom bude zloženie poslaneckého sľubu, to je nevyhnutné. Ďalej sa budem postupne a systematicky snažiť plniť body z môjho volebného programu," dodáva.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM