Barbara Dallosová Správy

Prekvapený riaditeľ žiarskej nemocnice: Klauni ho zobrali do parády, dostal aj červený nos!

Toto asi riaditeľ žiarskej nemocnice, Ivan Mokrý, nečakal. Pri predstavovaní vynoveného priestoru na detskom oddelení sa ho ujali dvaja klauni. Z vážneho riaditeľa v obleku sa v sekunde stal jede z nich. Na nečakanom vystúpení sa nasmiali aj malí pacienti. Pozrite, ako to vyzeralo...

Ilustračný obrázok k článku Prekvapený riaditeľ žiarskej nemocnice: Klauni ho zobrali do parády, dostal aj červený nos!
Foto: Barbara Dallosová

Deti, hospitalizované v žiarskej nemocnici majú o dôvod na úsmev viac. Vďaka zdravotnej poisťovni dôvera a združeniu Osmijanko môžu tráviť voľné chvíle v úplne novej návštevnej miestnosti. Už na pohľad veselá miestnosť plná farieb a hračiek im pomôže zabudnúť na trápenie a stres z hospitálizácie.

Sklad na bielizeň sa zmenil na rozprávkový les

Kúsok akoby skutočného lesa sa architektom podarilo vytvoriť priamo na detskom oddelení. Spojovacia chodba zaprataná skriňami, ktorá slúžila ako sklad na bielizeň dnes prináša deťom radosť. Stredom miestnosti vedie chodníček obklopený zeleným kobercom, ktorý deťom pripomína trávnik. Medzi nálepkami na stenách v tvare stromov, hojdacou sieťou, svietidlami pripomínajúcimi obláčiky a muchotrávkovými stoličkami naozaj nemáte pocit, že ste vlastne v nemocnici.

,,Malí pacienti majú v novej návštevnej miestnosti mnoho podnetov, a tak ľahko zabudnú na pobyt v nemocnici. Keď ich rodičia vidia veselých, odľahne aj im," hovorí Martin Kultan, generálny riaditeľ poisťovne Dôvera.

Súčasťou miestnosti je aj veľká terasa s pestrými sedacími vakmi, ktorá deťom slúži na hranie a učenie. Rozprávkový les teda nie je lesom len vďaka tematickým tapetám, ale aj vďaka tomu, že deti môžu skutočne tráviť čas na čerstvom vzduchu.

Z oficiálneho otvorenia veselá klauniáda

Že je miestnosť naozaj zázračná sa potvrdilo aj pri jej slávnostnom odovzdávaní. Akonáhle do nej vstúpili riaditeľ žiarskej nemocnice Ivan Mokrý, v okamihu nebol pánom v obleku, ale klaunom, z ktorého mali radosť aj deti. Ihneď sa ho ujali dvaja zdravotný klauni z občianskeho združenia Červený nos. Ten dostal aj sám riaditeľ. Klauni ho poriadne vyzvŕtali a malí pacienti si celú šou patrične užívali.

Fotky vynoveného rozprávkového kútika aj jeho otváračky si pozrite v našej fotogalérii.

Otvorenie rozprávkového lesa na detskom oddelení plné prekvapení
17
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM