Barbara Dallosová Šport

Premiérový šampionát v Košiciach: Súperi si zapamätajú, kto sú Žiarčania :) FOTO

V Košiciach sa konal vôbec prvý ročník otvorených majstrovstiev krajiny v štýle Goju Ryu Karate. V žiarskych farbách bodovali najmä dievčatá.

Ilustračný obrázok k článku Premiérový šampionát v Košiciach: Súperi si zapamätajú, kto sú Žiarčania :) FOTO
Zdroj: Karate Klub MŠK Žiar n. Hronom

V košickej športovej Multihale konal 1. ročník otvorených Majstrovstiev SR v štýle Goju ryu Karate (11.6.). Práve tento štýl sa cvičí i v žiarskom Karate klube MŠK a na východ sa, prirodzene, vybralo aj naše zastúpenie.

Medailové baby

Žiarski karatisti nemajú vo zvyku vracať sa zo súťaží naprázdno a inak tomu nebolo ani po majstrovstvách v metropole východu. Výjazd bol úspešný a domov si žiarske talenty priniesli hneď niekoľko cenných trofejí. O väčšinu kovov sa postarali dievčatá.

Ester Šišková v kategórii kata získala zlato a titul majsterky Slovenska v karate štýle Goju ryu. Ďalšie zlaté majstrovské tituly získali svojimi skvelými výsledkami v kumite Patrícia Vanková a Natálii Rajčanová. Striebro a titul vicemajsterky SR v štýle Goju ryu získala Veronika Viglašská a bronzové medaily si vybojovali Zdenko Vanka a Viktória Snopková.

Skúsil si úlohu trénera

Súťaž bolo premiérová sama o sebe, premiérou ale bola i pre žiarskeho karatistu Michala Výrostka, ktorý sa na nej zhostil úlohy trénera. Víglašský hovorí o Výrostkovi ako o veľkom talente a jeho trénersku skúšku hodnotí ako zvládnutú.

,,Svojimi dobrými podnetmi inšpiroval našich súťažiacich pretekárov ku kvalitnejším výkonom a prispel tak svojou troškou k úspechom nášho klubu na tomto podujatí v pozícii tréner,„ konštatoval Vígľašský a slovami chvály nešetril ani na adresu ostatných žiarskych karatistov: ,,Je skvelé vidieť takýto záujem mladšej generácie a je úžasné, keď naši úspešní pretekári prejavujú osobný záujem na rozvoji klubu – dáva mi to možnosť vyjadriť nádej, že naša práca s deťmi v tomto regióne prináša svoje ovocie nielen v podobe kvalitných výsledkov, ale žiarske karate vďaka takémuto záujmu získava ďalšiu perspektívu fungovania do budúcich rokov v podobe vyrastajúcej novej, nádejnej generácii trénerov z radov našich cvičencov.“

Úspešný výjazd v Košiciach: Žiarski karatisti bodovali
21
Galéria
Zdroj: Karate Klub MŠK Žiar n. Hronom
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM