Barbara Dallosová Správy

Prezident v Banskej Štiavnici: O pálčivom probléme hovoril na rovinu

Prezidentská návšteva už dorazila do Banskej Štiavnice. Andrej Kiska sa v našom regióne vyjadril k jeho aktuálnym problémom.

Ilustračný obrázok k článku Prezident v Banskej Štiavnici: O pálčivom probléme hovoril na rovinu
Zdroj: TASR

Pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti nie je možné pozerať vždy len na hustotu obyvateľstva, ale aj na časovú dostupnosť zdravotnej starostlivosti. Na margo aktuálnej situácie v banskoštiavnickom zdravotníctve to dnes počas svojej oficiálnej návštevy mesta skonštatoval prezident SR Andrej Kiska.

Čítajte aj: Nemocnice v regióne hlásia zásadné zmeny: Žiar preberá štiavnické interné aj známu pôrodnicu

Diskutovať bude s ministrom

,,Každé jedno rozhodnutie, a to hlavne pod kontrolou štátu z pohľadu dostupnosti zdravotnej starostlivosti, je veľmi potrebné zvažovať, aby sa občania nedostávali do problémov, že ak sa deje niečo horšie, tak zrazu musia cestovať v tých lepších podmienkach v lete 30 minút a v zime aj hodinu,“ podotkol Kiska s tým, že o tejto téme bude diskutovať aj s ministrom zdravotníctva SR Tomášom Druckerom (nomin. Smeru-SD).

Prístup k zdravotnej starostlivosti, a najmä k lôžkovej časti, sa totiž podľa jeho slov v meste za posledné roky výrazne zmenil.

Pozrite tiež: Žiarska pôrodnica po sťahovaní: Pre mamičky chystajú nové priestory, FOTO vnútri

Turizmus prináša aj problémy

Nielen o zdravotnej starostlivosti a jej dostupnosti, ale aj ďalších problémoch, ktoré mesto trápia, hovorila hlava štátu na spoločnom stretnutí s primátorkou Nadeždou Babiakovou. „To, že je Banská Štiavnica takým klenotom, má svoje plusy aj mínusy. Je tu síce ochrana, prísun finančných prostriedkov, no na druhej strane turizmus prináša so sebou problémy. Diskutovali sme s primátorkou o parkovaní, potrebe finančných prostriedkov, ktoré ešte toto mesto potrebuje,“ dodal v tejto súvislosti.

Prezidenta dnes v Banskej Štiavnici čaká bohatý program. Hneď po stretnutí s vedením mesta, smerovali jeho kroky do Slovenského banského múzea – Kammerhofu. Na programe má aj stretnutie so zástupcami Banskoštiavnicko-hodrušského baníckeho spolku, diskusiu s miestnymi gymnazistami či návštevu banskoštiavnickej Kalvárie. V poobedňajších hodinách zavíta Kiska aj do susednej obce Podhorie.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM