Jakub Tílesch Krimi

Pri dopravnej nehode jeden vodič zomrel a druhý sa ťažko zranil

Lučenec 30. júla – Pri Tomašovciach v okrese Lučenec sa v štvrtok (29.7.) popoludní stala dopravná nehoda, pri ktorej jeden vodič zahynul a druhý je ťažko zranený. Príčinu dopravnej nehody polícia stále vyšetruje.

Dvadsaťosemročný vodič z Banskej Bystrice viedol dodávku Mercedes Benz v smere od Lovinobane na Lučenec a z doposiaľ nezistených príčin prešiel do protismeru, kde sa čelne zrazil s oproti idúcim nákladným motorovým vozidlom MAN, ktoré šoféroval 46-ročný vodič zo Zvolena. Nákladné auto vyšlo za krajnicu a narazilo do svahu. Do dodávky narazilo osobné auto Peugeot 307 vedené 29-ročným vodičom z Lovinobane. Z nákladného vozidla sa po náraze odtrhlo náhradné rezervné koleso, ktoré sa kotúľalo po vozovke a narazilo do Škody Favorit. Tú šoféroval 48-ročný vodič z Hajnáčky. Koleso auto poškodilo.
„Pri nehode utrpel vodič nákladného auta zranenia, ktorým na mieste podľahol. Jeho 31-ročný spolujazdec zo Zvolena a vodič vozidla Peugeot utrpeli ľahké zranenia s dobou práceneschopnosti sedem až 10 dní. Vodič Mercedesu sa bude liečiť zo zranení viac ako 6 týždňov,“ informovala TASR banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.
Alkohol u vodičov Peugeotu a Škody Favorit zistený nebol. U vodiča nákladného auta ho zistí pitva. Vodičovi Mercedesu bola v nemocnici odobratá vzorka krvi a moču. Škoda na vozidlách je predbežne vyčíslená na 33.000 eur. Príčina dopravnej nehody a miera zavinenia je v štádiu vyšetrovania.

Zdroj: TASR.sk Ilustračné foto: TASR.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM