Martin Károly Krimi

Pri dopravnej nehode tragicky zahynula žiarska učiteľka

V pondelok (24.10.) krátko pred 19.00 hodinou došlo neďaleko obce Lovčica Trubín k dopravnej nehode, pri ktorej zahynula mladá 32-ročná cyklistka. Vodič nákladného vozidla zrazil mladú učiteľku zo Základnej školy na Ulici Dr. Jasnkého, PaedDr. Zuza

Podľa doterajšieho objasňovania, k dopravnej nehode došlo tak, že 28-ročný vodič nákladného vozidla Fiat Ducato viedol vozidlo v smere od Dérerovho Mlyna na Žiar nad Hronom, pričom za odbočkou na Lovčicu Trubín, pravým predným rohom svojho vozidla a pravým predným stĺpikom kabíny zrazil 32-ročnú cyklistku, ktorá jazdila na bicykli pravdepodobne v smere od Žiaru nad Hronom na obec Lovčica Trubín,“ informuje o tragédii zástupkyňa krajskej hovorkyne PZ v Banskej Bystrici, Petra Vašková.

Následkom dopravnej nehody utrpela mladá žena zranenia nezlučiteľné so životom. U vodiča malého nákladného vozidla bola na zistenie prípadného požitia alkoholu vykonaná na mieste nehody dychová skúška, ktorej výsledok bol negatívny. V súvislosti s vyšetrovaním už bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Dopravná nehoda je stále v štádiu vyšetrovania.

Je to pre nás obrovská strata,“ hovorí riaditeľ ZŠ na Ul. Dr. Janského, Marek Baláž. Rodine a pozostalým vyjadril riaditeľ školy úprimnú sústrasť. Zuzanu Rosenbergerová bola podľa neho vynikajúca pedagogička, s empatickým cítením aj pre iných. Bola napríklad aj iniciátorkou projektu, v ktorom sa pomohlo 13 ročnému dievčatku Birtukam z Etiópie.

Úprimnú sústrasť rodine a pozostalým vyjadruje aj redakcia Žiar24.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM